Мидийният експерт Георги Лозанов коментира по Нова тв решението на

...
Мидийният експерт Георги Лозанов коментира по Нова тв решението на
Коментари Харесай

Георги Лозанов за границата: Не опира до една материална преграда, а до човешки ресурси

Мидийният специалист Георги Лозанов разяснява по Нова тв решението на Европейски Съюз дасе подкрепят границите против мигрантите: 

" Отдавна имаме потребност от помощ за България. Това основава чувство за европейска еднаквост. Това, че сме една обща политическа територия, която има общи граници. Ние сме на една от тези граници и би трябвало да я пазим. Тази ограда е доста обсъждано нещо. До в този момент нямам ясно за себе си разбиране, дали това е най-хубавият метод да се пазим от бежанци. Ако пристигна една огромна вълна, границата надали ще може да я спре. В началото тя беше горделивост наша, само че се оказа, че напълно не е толкоз сигурна и елементарно може да бъде мината, изключително, в случай че се влезе в някакви корупционни връзки сред мигрантите и техните превозвачи и български управляващи.

Този проблем е по-голям - казусът за това по какъв начин може да охраняваме границата си, който е обвързван с корупция, с ръководство изобщо на човешките запаси, връзки, и не опира до една материална бариера.

Още повече, ние използваме тоя етикет " бежанци ", зад който какво ли не се крие. Има и бежанци, които в действителност заслужават поддръжка - пилитически бежанци, бежанци, които са останали в такава обстановка, че би трябвало да им се помогне, а не незаконна миграция. За това е значимо, че ще получим помощ бързо да ги записваме, т.е. бързо да излиза наяве те какви са, и тези, които са незаконна миграция, да могат да бъдат връщани освен от България, а където и да отидат. За това, най-сетне казусът за бежанците стартира да става общ за Европейския съюз, а не толкоз за съответните страни край границите. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР