Миди по 4 лева килограма и дребна цаца по левче

...
Миди по 4 лева килограма и дребна цаца по левче
Коментари Харесай

ТРАМПА: Цаца по левче вместо агне за Гергьовден

Миди по 4 лв. кг и дребна цаца по левче са шлагер на рибната борса " Краснодар " сега. Много бургазлии се заканват, че вместо прескъпото агнешко, ще заложат на цацата за левче за Гергьовден.

От нея става вкусна плакия с домати или пък палачинки. - " Както и да си я създадем вкъщи, отлично мезе ще е за ракия и бяло вино ", споделят домакините, представени от „ Труд “.

Сафридът към момента е мираж за рибарите в залива. На даляните обаче морските вълци вадят от чаканите пролетни пасажи. " Макар и малък, сафридът към този момент е тук и го ловим. Хората идват и си го купуват напряко от лодките ", описват далянджиите от Созопол.

На борсата търговците го продават по 4- 5 лв. за кг.

Далянджийският сезон стартира. До началото на май по принцип всички даляни към този момент работят.- " Жалко е, че в заливите оборудванията стават все по- малко ", разяснява кметът на рибарското населено място Ченгене скеле Димитър Янчев- Брадата, чийто живот е минал по даляните.

" Поради тежкия режим на приемане на позволения за слагане на далян понижават ", изяснява Брадата.

Сафридът си следва пътя, не се въздейства от по- студено или топло време. Миналата година имаше много сафрид, и тази година чакаме добър улов. пасажите ще тръгнат обаче на всички места след 6 май, считат риболовците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР