MicroStrategy, известен Биткойн (BTC) ентусиаст, е изправен пред предизвикателства през

...
MicroStrategy, известен Биткойн (BTC) ентусиаст, е изправен пред предизвикателства през
Коментари Харесай

Печалбата на MicroStrategy от Биткойн вече надхвърля стойността на компанията

MicroStrategy, прочут Биткойн (BTC) запалянко, е изправен пред провокации през новата година, защото акциите на компанията спаднаха с над 20%, което докара до понижаване на пазарната стойност с $4 милиарда. 

За разлика от тях, при Биткойн се следи позитивна наклонност, като през януари цената на монетата се увеличи с над 10%.

Компанията за програмен продукт за данни има в салдото си впечатляващите 189,150 BTC , което надвишава действителната ѝ пазарна стойност с над $1 милиард.

Тази оценка обаче може да е малко по-ниска заради обстоятелството, че част от BTC токените   са добити посредством заемни средства. Според информацията MicroStrategy е спечелила почти 49% от вложенията си в Биткойн.

Ситуацията се изостря от решението на някогашния основен изпълнителен шеф Майкъл Сейлър да продаде 315,000 акции на компанията на стойност $170.5 милиона. Сайлър, прочут последовател на Биткойн, възнамерява да продава по 5,000 акции на ден до 5 април. Въпреки оповестението на продажбата на 30,000 акции за $19.1 милиона, акциите на компанията сега се търгуват с към 16% под междинната продажна цена.  

Забележително е, че това е първата продажба на акции на Сейлър от 12 години насам. Генерираните средства са предопределени за персонални покупки на BTC и за покриване на финансови отговорности, евентуално свързани с нерешени обвинявания за укриване на налози от окръг Колумбия.

Тъй като Биткойн получава все по-голямо самопризнание посредством спот ETF-и, привлекателността на MicroStrategy може да намалее.

Анализаторите допускат, че постоянният софтуерен бизнес на компанията, непрекъснато печеливш през последното десетилетие, може да компенсира свързаната с Биткойн волатилност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР