Microsoft започна процеса на прекратяване на поддръжката на гласовия асистент

...
Microsoft започна процеса на прекратяване на поддръжката на гласовия асистент
Коментари Харесай

Microsoft премахна гласовия асистент Cortana от последната версия на Windows 11

Microsoft стартира процеса на преустановяване на поддръжката на гласовия помощник Cortana в Windows 11. Той към този момент е деактивиран в новата версия на Windows 11 Insider build, която се популяризира по каналите за разработчици. Освен това някои консуматори, които са получили актуализации на приложенията в Microsoft Store в постоянните версии на Windows 11, също виждат, че Cortana не работи след актуализацията.

При опит за пускане на приложението Cortana в новата сглобка на Windows 11, последното към този момент се отваря с предизвестие: " Cortana в Windows като независимо приложение е остаряла ". Съобщението съдържа и връзки към страници с повече информация, които при тракване отварят документите за поддръжка на Microsoft.
-->
Microsoft разгласи още през юни, че ще приключи поддръжката на Cortana като независимо приложение в Windows 11 тази година. Отбелязва се, че асистентът към този момент е липсващ от Microsoft Launcher за Android, само че към момента е разполагаем в мобилните версии на приложенията Outlook, Teams и Teams Room.

Вместо Cortana Microsoft ще разпространява новия помощник с изкуствен интелект Windows Copilot, вграден в Windows 11, както и функционалностите на бота с изкуствен интелект Bing Chat. Cortana беше показана през 2014 година за Windows 10 като помощник с изкуствен интелект и отговор на Siri, която се употребява в устройствата на Apple. AI асистентът на Microsoft може да се употребява за основаване на имейли, напомняния, търсене в интернет и други задания. Поддръжката на доста от тези функционалности към момента не е осъществена в новия Windows Copilot, макар че той дава обещание да бъде доста по-ефективен от Cortana в дълготраен проект.

Операционната система Windows 10, която ще получава актуализации до октомври 2025 година, към момента разполага с гласовия помощник Cortana. Според Windows Latest обаче приложението Cortana ще изчезне от там през идващите седмици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР