Microsoft ще спре да поддържа Windows 7 от 14 януари

...
Microsoft ще спре да поддържа Windows 7 от 14 януари
Коментари Харесай

Microsoft спира поддръжката на Windows 7

Microsoft ще спре да поддържа Windows 7 от 14 януари Операционната система няма да спре да работи, само че за нея няма да бъдат пускани актуализации. Компанията ще се концентрира върху създаването на Windows 10. Microsoft изясни, че можете да продължите да употребявате Windows 7, само че без актуализации на софтуера и сигурността можете да бъдете изложени на нараснал риск от вируси, оповестява РИА Новости.

„ Windows 7 е основан преди повече от 10 години, когато кибер заканите бяха изцяло разнообразни. Появата на нов вид кибер офанзива или нова технология е мотив за обзор на операционната система за опасности. Основният принцип при основаването на Windows 10 беше да се отбрани киберсигурността и нуждата от противопоставяне на нови типове закани “, обясниха пред РИА Новости от пресслужбата на Microsoft в Русия.

Според услугата за разбор на уеб трафика на StatCounter през декември 2019 година делът на Windows 7 измежду всички операционни системи на Microsoft е 26,79% в света, в Русия - 32,24%. В същото време за 10-ката са, надлежно 65.4% и 56.92%, предава " Фокус ".

Също по този начин, потребителите би трябвало да актуализират устройства, в случай че не дават отговор на актуалните условия.

" Немодерните устройства, създадени на Windows 7, са проектирани върху към този момент остарели съставни елементи, които не са предопределени да работят със модерни, по-взискателни запаси на Оценка за съвместимост. Тоест инсталирането на остарелите устройства на новата Оценка за съвместимост евентуално ще понижи тяхната успеваемост ", предизвестяват от пресслужбата.

Освен това, както означават от компанията, остарелите устройства не поддържат главните характерности на отбраната на Windows 10: биометрични датчици, принадлежности за несъмнено зареждане, процесори с хардуерна поддръжка за виртуализация и други хардуерни съставни елементи.

Многофакторната платформа за засвидетелствуване на Windows Hello ви разрешава да употребявате лицето, пръстовия отпечатък или дланта на притежателя за достъп. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР