Microsoft работи по инструмент за ограничаване на количеството оперативна памет,

...
Microsoft работи по инструмент за ограничаване на количеството оперативна памет,
Коментари Харесай

Полезно: Microsoft Edge ще дава възможност за ограничаване на количеството използвана от браузъра оперативна памет

Microsoft работи по инструмент за ограничение на количеството оперативна памет, употребена от браузъра Edge. Тази функционалност ще попречи на браузъра да надвиши рестриктивните мерки, заложени от потребителя.

Възможността за RAM надзор в Edge Canary бе видяна от потребителя на обществената мрежа X @Leopeva64. Microsoft има намерение да даде опция за ограничение на потреблението на RAM по време на играене на игри, както и при естествена приложимост. И още: когато потребителят започва игри, браузърът ще може автоматизирано да открива този факт.

Плъзгачът на инструмента ще разрешава да се дефинира до какво количество оперативна памет би трябвало да се ограничи Edge. Количеството на потреблението на RAM и рестриктивните мерки могат да се ревизират в изскачащото меню с главните данни за браузъра.

Изданието Neowin отбелязва, че ограничителят на паметта ще бъде потребно допълнение за всички консуматори на Edge, без значение от мощността на техния хардуер. Инструментът ще помогне за преразпределяне на ресурсите към приложенията с най-голям приоритет при осъществяване на ресурсоемки задания и пускане на игри. Както и просто при потребление на някое бюджетно устройство с лимитирана памет.

Microsoft предизвестява, че функционалността може да окаже негативно влияние върху продуктивността на браузъра.

Новият надзор на паметта може да се тества, като се обнови Edge до най-новата версия Canary от програмата Edge Insider.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР