Microsoft представи третото поколение на облачното хранилище OneDrive, което получава

...
Microsoft представи третото поколение на облачното хранилище OneDrive, което получава
Коментари Харесай

Microsoft представи OneDrive 3.0 с нов дизайн, поддръжка на ИИ Copilot и други промени

Microsoft показа третото потомство на облачното вместилище OneDrive, което получава модифициран дизайн в жанр Fluent, поддръжка на основания на изкуствен интелект асистент Copilot и редица усъвършенствания, свързани със шерването и потреблението на документи в облака.

Уеб версията на OneDrive има нов раздел „ За вас “ в горната част на интерфейса на услугата. В нея се демонстрират предложените файлове, подбрани от изкуствения разсъдък, като те могат да се намират в OneDrive, Microsoft Teams или друга услуга.

Разделът „ Споделено “ към този момент включва всички файлове, до които е бил възложен достъп посредством Microsoft Teams, електронната поща или по някакъв различен метод. Управлението на правата за достъп до файловете също е усъвършенствано.

Ако вие и вашите сътрудници работите по няколко файла, можете да употребявате новия раздел „ Хора “. Можете да намерите нужните ви файлове, като просто изберете сътрудник по неговото фамилно име и аватар. Списъкът на страницата може да бъде филтриран, а сътрудниците, с които работите в тясно съдействие, могат да бъдат закачени в горната част на страницата.

Вече можете да променяте цвета на досиетата в OneDrive. Ако споделите директория с сътрудниците си, те също ще видят досието в определения от вас цвят.

Създадена е опция за прибавяне на файлове и папки от OneDrive към обичаните ви, с цел да имате бърз достъп до тях от Windows 11, уеб версията на OneDrive и така нататък Можете да добавяте папки към желаните непосредствено от интерфейса на операционната система.

Функцията за търсене е доста усъвършенствана посредством потребление на изкуствен интелект. Вече ще можете да намирате по-бързо приятелите и фамилията си в фотосите, непокътнати в OneDrive. Функцията към този момент е налична за стеснен брой клиенти като прелиминарен обзор. Тя би трябвало да бъде налична за всички консуматори при започване на 2024 година

През идващото лято OneDrive ще има модифициран бутон „ Създаване “, който ще предлага лист с шаблони за презентации и други документи. Ще можете да виждате предложенията, като наведете мишката си върху тях. Възможността за основаване на празен документ също ще се резервира.

Microsoft твърди, че уеб версията на OneDrive към този момент се отваря два пъти по-бързо и ви разрешава неотложно да сортирате файлове. Подобрени са също по този начин скролирането и офлайн поддръжката. Така че скоро ще можете да отваряте OneDrive в браузъра си без интернет връзка. Функцията „ Файлове при поискване “ също ще се появи в уеб версията на OneDrive, което значи, че ще можете да предоставяте нужните ви файлове офлайн. Преди това офлайн режимът и функционалността „ Файлове при поискване “ бяха налични единствено в десктоп приложението OneDrive.

По искане на бизнес клиентите ще бъде добавена опция за отваряне на всевъзможни документи от OneDrive в конфигурираните приложения на устройството. Например, ще бъде допустимо да се отварят PDF файлове и CAD файлове в съответните приложения.

И най-после, през месец декември OneDrive ще стартира да поддържа Copilot, само че за това ще е нужен абонамент за Microsoft 365 Copilot. Тази функционалност ще наблюдава измененията, които вие и вашите сътрудници вършиме в документите. Потребителите ще получават всекидневно резюме, което включва лист на значимите промени и резюме на добавените мнения.

Според Microsoft потребителите към този момент могат да оценят множеството от измененията в интерфейса на OneDrive на адрес onedrive.com. Другите промени ще бъдат налични при започване на 2024 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР