Microsoft изглежда, че печели от кризата, която завладя целия свят

...
Microsoft изглежда, че печели от кризата, която завладя целия свят
Коментари Харесай

Microsoft печели от карантината

Microsoft наподобява, че печели от рецесията, която завладя целия свят

Облачните услуги помогнаха на Microsoft да усили и приходите, и облагата през първото тримесечие в изискванията на рецесия поради пандемията от ковид. Постъпленията са нарастнали с 15% до над 35 милиарда $ на годишна база, а чиста облага - с 22% до 10.7 милиарда

Главният изпълнителен шеф Сатя Надела дефинира облачните услуги като причина за растежа в диалог с вложителите. Абонатите на Office 365 към този момент са над 280 млн., а дейните устройства с Windows 10 над 1 милиарда Платформата за конферентни видео-разговори Teams също регистрира забележителен растеж в потреблението - от компании с над 100 хиляди чиновници до университети и преподаватели. Github плаформата за open-source кодове и програмиране пък доближи над 50 млн. консуматори - от инженери в Daimler до хоби-програмисти.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Растеж по време на пандемия

Със опасността от икономическа рецесия потреблението в LinkedIn също се е нараснало, споделя Надела, като потребителите на обществената платформа към този момент наброяват близо 700 млн. души. Но с изключение на за работа има очевидно има време и за игри - Xbox Live записва рекордните 19 млн. консуматори през последното тримесечие, от които повече от половината (около 10 млн.) заплащат месечен абонамент за услугата.

Azure, както компанията назовава своя заоблачен бизнес, регистрира растеж в приходите от над 59% спрямо 2019 година " Видяхме цифрова промяна от две години свършена за два месеца. От работа у дома и учене, до продажби и обслужване на клиенти, до сериозна облачна инфраструктура и сигурност - ние работим дружно с клиентите всеки ден, с цел да им помогнем да се приспособяват и да останат отворени за бизнеса в свят на отдалечено всичко ", споделя Сатя Надела пред вложителите.

" Нашият резистентен бизнес модел, разнообразно портфолио и диференциран набор от технологии ни нареждат добре за идната рецесия. "

Вкъщи пред компютъра

През първото тримесечие коронавирусът е оказал минимално отрицателно въздействие върху общите доходи на компанията. В сегмента " Производителност и бизнес процеси " и " Интелигентни облаци " потреблението на облака се усили, изключително в Microsoft 365, в това число Teams, Azure, Windows Virtual Desktop, разширени решения за сигурност и Power Platform, защото хората се реалокираха да работят и да учат от у дома.
В последните седмици на тримесечието въпреки всичко се следи прочут спад в приходите от лицензиран програмен продукт, изключително в дребния и междинен бизнес, както и понижение на постъпленията от реклама в LinkedIn.

В сегмента " Персонални компютри ", Windows завоюва от увеличеното търсене за отдалечена работа и учене, само че рестриктивните мерки в доставките от Китай понижиха продажбите на лични компютри въпреки в края на тримесечието казусът да е бил преодолян. Секторът с видео игрите също е в напредък заради ограниченията за домашна карантина.

Microsoft след вируса

Повишеното търсене на услуги както облачни по този начин и развлекателни водят до сензитивно покачване в приходите даже в изискванията на пандемия. Според изпълнителния шеф комбинацията сред изкуствен интелект, способността за анализиране на големи бази с данни и Azur ще бъде преимуществото на Microsoft пред съперниците в бранша. Но с съперници като Amazon и Гугъл мъчно може да се каже кой ще излезе победител.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР