Мевлют Чавушоглу пристигна в Шумен, съобщи пресцентърът на ДПС.Визитата му

...
Мевлют Чавушоглу пристигна в Шумен, съобщи пресцентърът на ДПС.Визитата му
Коментари Харесай

Чавушоглу пристигна в Шумен

Мевлют Чавушоглу дойде в Шумен, заяви пресцентърът на Движение за права и свободи.

Визитата му стартира с поднасяне на венци и цветя пред паметника на жертвите на така наречен " възродителен развой " в Каолиново.

На градския площад дойдоха още посланикът на Република Турция Айлин Секизкьок, консулът на Турция в Бургас Синем Гюзел и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Гостите уважиха паметта на жертвите от майските събития и сложиха венци пред паметната плоча-мемориал на площада пред общината.

Те бяха приветствани от кмета на община Каолиново Нида Ахмедов.

В словото си Мевлют Чавушоглу благодари за помощта, оказана от общините в района за потърпевшите от земетресенията в южната част на Турция.

Той съобщи, че се надява България да има постоянно държавно управление и добави, че двете страни са другарски страни, които ще останат такива и в бъдеще.

Предстои външният министър на Турция да се срещне с предприемачи и студенти. Той ще взе участие и в ифтар пред Томбул джамия. Тържествената вечеря е израз на почитание към религиозния празник и традициите на българските жители с мюсюлманско изповедание.

Чавушоглу ще организира диалози с представители на огромни турски компании в района на гр. Шумен. Предвидена е и обиколка в част от индустриалните цехове на „ Алкомет “ АД. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР