Метрото ще се движи до 01:00 ч. с празнично разписание

...
Метрото ще се движи до 01:00 ч. с празнично разписание
Коментари Харесай

Метрото с ново разписание заради фестивал

Метрото ще се движи до 01:00 ч. с празнично разписание в дните от 11 до 14 май, когато се организира фестивалът Lunar. Това заяви Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет (СОС). Въвеждат се и ограничавания на пътя - от катедралния храм „ Св. Александър Невски “ към Националната библиотека се не разрешава напълно придвижването на колите. Булевард „ Цар Освободител " също ще бъде затворен, в сектора от Централния боен клуб до постройката на президентската институция.

„ Апелирам жителите да не идват с колите си. Това е фестивал, в който се любуваме на градската среда. Апелираме жителите да се възползват от удълженото време на градския превоз “, сподели Георгиев. Допълни, че в случай че на някого се наложи въпреки всичко да употребява автомобила си, е значимо да пази пешеходците. По думите му, пред Националната библиотека е планувано да се слагат ограничители, като при скупчване на повече пешеходци ще се затвори едното платно.

Той добави, че миналогодишното издание на фестивала е привлякло над половин милион гости.

„ Ние извънредно спестовно се отнасяме към харченето на общински средства – 500 хиляди жители прекарват огромна част от вечерта в центъра на града, което оказва помощ на бизнеса. Това беше триумф, който ни изненада “, разяснява Георгиев, който добави, че резултатът върху града е извънредно позитивен.

Това основава и такава просвета, ние се слагаме на картата на цифровите изкуства на Европа, уточни ръководителят на общинския съвет.

„ Всичко е загадка във връзка с инсталациите. Тази година още веднъж инсталацията пред Народния спектакъл е на Столична община “, сподели още Георгиев.

„ Искаме да почетем творчеството на Любен Зидаров и защото той е почетен жител на София, взехме решение това да е методът “, разяснява Марин Петков, създател на MP Studio и фестивала Lunar.

Петков добави, че състезанието за видеомапинг е привлякъл максимален интерес измежду задграничните актьори. Един от специфичните посетители тази година е Хайнц Куздас - актьор и фотограф, който е наблюдавал графитите на Берлинската стена от самото им начало. „ Той ще показа една от известните си произведения ", заяви Петков.

„ Миналата година искахме да създадем стихотворение – диалог сред Пенчо и Петко Славейкови, тази година успяхме да го създадем “, добави той.

„ Нашият екип обикаля непрекъснато инсталациите “, сподели още той.

Както писа Българска телеграфна агенция, тази година ще има 24 местоположения, съвсем двойно от предходната година, над 30 актьора от над 10 страни, сподели той. Има и повече видеомапинг съоръжения, уточни още уредникът на събитието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР