Метрото, пътищата, улиците, чистотата на въздуха в София и множество

...
Метрото, пътищата, улиците, чистотата на въздуха в София и множество
Коментари Харесай

Фандъкова и Манолова спориха за проблемите на София

Метрото, пътищата, улиците, чистотата на въздуха в София и голям брой други цели на столицата бистриха кандидатките за кмет на града, които съгласно социологическите изследвания са водещи в желанията на гласоподавателите - Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

"Подавам ръка на Йорданка Фандъкова и желая да сключим съглашение, че която и да завоюва изборите ще извърши няколко значими целта. За 100 дни да отвори Столична община за жителите, да има гласност и бистрота на търговете, както и недискриминационност ", сподели Манолова в първото си послание към феновете на Канал 3 в предаването "Беновска пита ".

"Най-важното е от какво има потребност София – да ускорим смяната с опит, професионализъм и съответни решения ", сподели от своя страна Йорданка Фандъкова. "Да приключим стратегическите планове – околовръстния път, метрото и връзките към околовръстен път. Кварталите, въздухът и чистотата на въздуха също. София е един от градовете, които притеглят огромни вложители, имаме огромния късмет да притегли огромен софтуерен вложител ", сподели сегашният столичен кмет.

"Качество на въздуха е най-важният проблем и най-трудно се взема решение. Работим от 2011 година Изпълняваме стратегия – информация, понижаване на трафика, замяна на печките на дърва и въглища и разширение на зелената система. Подобряване на градския превоз, госпожа Манолова знае, че работим по плана. До края на годината хората ще могат да наблюдават качеството на въздуха посредством 22 станции ", акцентира Фандъкова.

"Аз нямам ангажимент да извършвам програмата на нито една партия, а тази на жителите ", сподели от своя страна Мая Манолова. "Тя се обогатява с разнообразни съответни оферти. Ще извърша предлагането за всяко дете да има детска градина и ясла в София, тъй че след 4 години децата да не са отвън детските градини ", уточни тя.

"Презастрояването е един от най-големите проблеми на столицата. Не би трябвало частни ползи да унищожават междублокови пространства. Очаквам указател на притежателите и желанията за строене, какъв брой ще коства това. Държавата ще се включи в попълването на този фонд. Правото на благосъстоятелност би трябвало да бъде предпазено и единствения метод е обезщетяване. Замитането на казуса не е решение ", акцентира Мая Манолова.

Според регламента, разгласен от водещата Илиана Беновска, Йорданка Фандъкова и Мая Манолова приказваха по минута по 5 тематики - по 2 определени от кандидатките за кмет, плюс една, посочена от екипа на "Беновска пита ".

Йорданка Фандъкова избра тематиките "Качество на въздуха " и "Градска среда ", Мая Манолова подбра "Топлофикация-София " и "Обществени поръчки ". Петата тематика е екипът, с който ще работят при победа на Местни избори 2019.

Последваха въпросите - по 4, заложени от двете кандидатки за кмет на София, след тях и на Илиана Беновска.

Запитана дали възможен неин триумф на Местни избори 2019 би подсигурил довършването на третия мандат на Бойко Борисов, Фандъкова отговори: "Не мисля. Изборите за кмет са мажоритарни. Аз съм се явявала три пъти на такива избори с лицето си, с това, което върша, с проектите и плановете. Правя го и в тази акция. Да, аз имам доста ясна политическа ориентировка. Имам доста ясни полезности, които не съм променяла през съзнателния си живот и нямам никакви планове да го върша, без значение за каква позиция аплайвам. Кандидатствам ясно за позицията кмет на София. София е градът и идеята, която мен ме интересува и съм работила за нея цялостен живот. Стоя като мажоритарен претендент, настрана зад мен стои и се надявам с мен да работят и претендентите за ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Имам доста явен профил ", акцентира Фандъкова.

„ Искам да подам ръка на госпожа Фандъкова и без значение коя от двете ни завоюва, да направи следните четири неща в София: В рамките на 100 дни да се отвори Столичната община за жителите посредством присъединяване на жителите в съвещанията на СОС и гласност на гласуването на всеки съответен консултант.

Второ, гласност и бистрота на търговете посредством онлайн лъчение и недискриминационни условия за бизнеса. Четиригодишна стратегия за ремонта на тротоарите в София и четвърто, детска градина и ясла за всяко дете. “ Това предложи в студиото на Канал 3 Мая Манолова на Йорданка Фандъкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР