Метрото и градският транспорт в София ще се движат по

...
Метрото и градският транспорт в София ще се движат по
Коментари Харесай

Фандъкова обясни как ще се движи градският транспорт по време на протеста утре


Метрото и градският превоз в София ще се движат по нормалните си направления в сряда, а разписанията ще се съблюдават, в случай че няма съществени усложнения в придвижването. Това съобщи на брифинг столичният кмет Йорданка Фандъкова, представена от Нова телевизия.

По думите ѝ в митинга на работещите в градския превоз ще вземат участие единствено чиновници, които не са на промяна.

„ Постъпиха няколко уведомления за митинги на 18 май. Това на работодателските организации беше оттеглено. Остана това на превозвачите, таксиметровите водачи и на транспортните синдикати. Те ще се съберат на три пункта: при кръстовището на „ Петте кьошета ", Лъвов мост и площад „ Сточна гара ". След това ще тръгнат на шествие до Министерството на финансите. Призовахме уредниците на събитията да не блокират придвижването в тези региони до 08.30 ч. поради матурите утре”, сподели Фандъкова.
Тя разясни, че според закона режимът за митинги е осведомителен и съгласувателен, а не позволителен.

Началният час на митинга на таксиметровите водачи е 09.00. Сборният пункт е при Южната дъга на Околовръстното шосе, в сектора сред бул. „ България “ и бул. „ Черни връх ". Шофьорите ще се съберат в най-дясна лента и няма да пречат на придвижването, изясни шефът на Столичната дирекция „ Сигурност “ Кристина Лазарова.

След това те ще тръгнат на шествие по бул. „ България ", бул. „ Витоша ", бул. „ Патриарх Евтимий ", бул. „ Христо Ботев ", бул. „ Александър Стамболийски ". Крайната точка е площад „ Независимост ", като водачите ще паркират колите си на бул. "Мария Луиза ".

Движението за коли ще бъде спряно, само че градският превоз в региона ще продължи да се движи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР