Метеорологичните служители на полицията планират масово сваляне на оръжия, ако бъде идентифициран заподозреният за убийството на Крис Каба, казва стрелецът пред Sky News

...
Метрополитенът е известен само като NX121, след като окръжен съдия
Коментари Харесай

Метрополитенът е известен само като NX121, след като окръжен съдия издаде временна заповед за анонимност.

< p>Но заповедта може да бъде отменена на изслушване в Олд Бейли на 4 октомври, което би довело до публичното назоваване на полицая.

Действащ служител по огнестрелни оръжия каза пред Sky News, че много служители обмислят дали заповедта за анонимност е премахната.

Той каза: „Изслушването за анонимност ще определи какво ще се случи. Ако той загуби анонимността си, тогава ще бъдат зададени сериозни въпроси.

„Не съм все още предадох огнестрелното си оръжие, но бих го направил, ако това се случи - и има много други, които биха направили същото."

Крис Каба: Високо- профил фатални полицейски стрелби в Обединеното кралство

Стандартна съдебна процедура е всеки обвинен в престъпление да бъде назоваван публично в открито съдебно заседание, но правният екип на защитата е подал молба за офицер NX121 да остане анонимен .

Бъдещият татко г-н Каба почина от един изстрел в главата, след като колата, която управляваше, беше блокирана от полицейска кола и полицай откри огън.

Това по-късно стана ясно, че Audi-то, което е управлявал г-н Каба, е било свързано с инцидент с оръжие предишния ден.

Изображение: File pic

след като полицай NX121 беше обвинен в убийството на г-н Каба и армията беше поставена на в готовност, за да подкрепи Met.

Комисарят по Met сър Марк Роули каза, че има „значително“ по-малко офицери за огнестрелно оръжие и предупреди, че силите може да трябва да направят някои „трудни избори“ поради недостиг на персонал.

Говорейки на среща на лондонския полицейски борд, той каза: „Полицаите са изключително разтревожени и смятам, че е важно това да се постави в контекст.

„Голяма част от това се дължи на семейства – много от тях са подложени на натиск от своите партньори, съпруги, съпрузи, родители, деца, казвайки: „Притеснявам се какво може да преживеете въз основа на работата си“.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР