Метеорологичната организация на ООН прогнозира, че феноменът Ла Ниня ще

...
Метеорологичната организация на ООН прогнозира, че феноменът Ла Ниня ще
Коментари Харесай

Ла Ниня ще действа на климата до края на годината

Метеорологичната организация на Организация на обединените нации предвижда, че феноменът Ла Ниня ще работи до края на годината - за първи път този век в три следващи години, оповестиха Асошиейтед прес и Агенция Франс Прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Според Световната метеорологична организация (СМО) деянията на феномена, обвързван с широкомащабно изстудяване на температурата на повърхността на океана, са се усилили в източните и централни региони на екваториалната част на Тихия океан с ускоряване на ветровете през последните седмици.

От организацията обаче предизвестяват, че това не значи намаляване на световното стопляне.

" Изключително събитие е, че имаме три поредни години с феномена Ла Ниня. Охлаждащото му влияние краткотрайно забавя растежа в световните температури, само че няма да спре или обърне дълготрайно наклонността към стопляне ", сподели генералният секретар на СМО Петери Таалас.

Ла Ниня е естественото циклично изстудяване на части от екваториалната зона на Тихия океан, което въздейства върху времето по света назад на другия феномен Ел Ниньо. Ла Ниня постоянно предизвиква повече атлантически урагани, по-малко превалявания и повече пожари в западната част на Съединени американски щати и повече вреди по реколтата в централните щати.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР