Meta започна процеса на деактивиране на функцията за чат между

...
Meta започна процеса на деактивиране на функцията за чат между
Коментари Харесай

В средата на този месец Meta ще блокира изпращането на съобщения между Instagram и Messenger

Meta стартира процеса на деактивиране на функционалността за чат сред приложенията, която позволяваше изпращането на известия от Instagram към Фейсбук Messenger и назад. Това евентуално се дължи на желанието на компанията да усъвършенства равнището на сходство на своите артикули със Закона за цифровите пазари на Европейски Съюз (ЗЦП), който съдържа избрани условия за платформите за известия.

През 2020 година Meta, която тогава още се наричаше Фейсбук, разгласи стартирането на междуплатформена интеграция, която разрешава на потребителите на Instagram и Фейсбук Messenger да изпращат непосредствено известия между тях. Изглежда, че 3 години по-късно компанията е решила да промени хода на интеграцията.

В оповестено известие разработчиците на компанията споделят, че от към средата на този месец опцията за основаване на чатове сред Instagram и Фейсбук Messenger към този момент няма да е налична. Разработчиците означават, че потребителите към този момент няма да могат да организират диалози и чатове, употребявайки сметки в Instagram и Фейсбук Messenger. Всички съществуващи чатове обаче ще останат, само че ще бъдат налични единствено за четене. Потребителите също по този начин няма да могат да преглеждат статуса на събеседниците си в другата обществена мрежа.

Причината за изключването на функционалността за изпращане на известия сред Instagram и Фейсбук Messenger не се прецизира. Най-вероятно това решение се дължи на желанието на компанията да се съобрази със законодателството на Европейски Съюз, което, наред с други неща, изисква съгласуемост сред платформите за изпращане на известия. Със същата цел Meta създава функционалност „ Чатове с трети страни “ за WhatsApp.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР