Meta въвежда инструмент за идентифициране на изображения, генерирани от изкуствен

...
Meta въвежда инструмент за идентифициране на изображения, генерирани от изкуствен
Коментари Харесай

Meta ще етикетира изображения, генерирани от AI, които се споделят във Facebook и Instagram

Meta вкарва инструмент за идентифициране на изображения, генерирани от изкуствен интелект, които се споделят в нейните платформи, на фона на световния растеж на синтетичното наличие, което популяризира дезинформация, съобщи DailyMail.

Поради съществуването на няколко системи в мрежата, компанията, благосъстоятелност на Марк Зукърбърг, се стреми да разшири етикетите до други като Гугъл, OpenAI, Microsoft и Adobe.

Meta съобщи, че ще внедри изцяло функционалността за етикетиране през идващите месеци и възнамерява да добави функционалност, която разрешава на потребителите да маркират наличие, генерирано от изкуствен интелект.

Президентската конкуренция в Съединени американски щати обаче е в разгара си, което кара някои да се чудят дали етикетите ще се появят в точния момент, с цел да спрат разпространяването на подправено наличие.

Този ход идва, откакто Надзорният съвет на Meta прикани компанията да предприеме стъпки за слагане на етикети на манипулирани аудио и видеоклипове, които биха могли да заблудят потребителите.
 
" Препоръките на Надзорния съвет отиват по-далеч, защото той поучава компанията да разшири политиката за манипулирани медии, тъй че да включва аудио, ясно да уточни вредите, които се стреми да понижи, и да стартира да отбелязва тези типове изявления по-широко от оповестеното ", съобщи пред Dailymail.com представителят на Надзорния съвет Дан Чейсън.

Той продължи: " Етикетирането разрешава на Мета да остави повече наличие и да отбрани свободата на изложение.

`Важно е обаче компанията ясно да дефинира проблемите, които се стреми да реши, като се има поради, че не всички изменени изявления са неоправдателни, при липса на директен риск от действителна щета.

Тези вреди могат да включват подстрекателство към принуждение или заблуждение на хората по отношение на правото им да гласоподават.

Meta съобщи във вторник, че работи с сътрудници от промишлеността по механически стандарти, които ще улеснят идентифицирането на изображения и вероятно на видео и аудио, генерирани от принадлежности с изкуствен интелект.

Остава да се види какъв брой добре ще работи това в миг, когато е по-лесно от всеки път да се основават и популяризират изображения, генерирани от изкуствен интелект, които могат да причинят щета - от дезинформация за изборите до неконсенсусни подправени голи фотоси на известни персони.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР