Meta се заема все по-сериозно с осигуряването на своето място

...
Meta се заема все по-сериозно с осигуряването на своето място
Коментари Харесай

Марк Зъкърбърг обещава да направи пробив в изкуствения интелект

Meta се заема все по-сериозно с обезпечаването на своето място в възходящата конкуренция в региона на изкуствения разсъдък.

Главният изпълнителен шеф Марк Зъкърбърг разгласи, че компанията възнамерява да построи собствен личен програмен продукт за изкуствен интелект, прочут като AGI. Планът е за AI, който дава отговор или надминава човешкия разсъдък в съвсем всички области.

Той съобщи, че по-късно компанията възнамерява да го показа на разработчици.

Във видеоклип, оповестен в обществената мрежа Threads на Meta, Зъкърбърг споделя, че построяването на най-хубавия изкуствен интелект за чатботовете, основателите и бизнеса изисква по-голям прогрес във всички области. " Става все по-ясно, че идващото потомство услуги изисква създаване на цялостен общ разсъдък. "

" Нашата дълготрайна визия е да изградим общ разсъдък, да го отворим отговорно и да го създадем необятно наличен, тъй че всеки да може да се възползва ", добави той.

За да се оправи с този вид процесорна мощност, компанията е на път да разполага с към 350 000 чипа за изкуствен интелект на Nvidia до края на годината.

Meta също по този начин възнамерява да се разрасне и да сплоти двете си огромни проучвателен групи за AI - наречени FAIR и GenAI, с цел да форсира работата на компанията.

Зъкърбърг също по този начин има вяра, че визията на компанията за AI и метавселената са свързани, излиза наяве от думите му.

" Мисля, че до края на десетилетието доста хора ще беседват с изскуствения разсъдък постоянно през целия ден благодарение на smart очила като това, което построяваме с Ray Ban Meta. "

Най-новите очила се зареждат от AI и разрешават на потребителите да организират диалози, да изпращат известия и да вършат видеоклипове, без да се постанова да ги допират, отбелязва CNN.

Последното известие на Зъкърбърг е едно от най-големите му обещания за развиване на изкуствения разсъдък. Големите софтуерни компании, в това число Microsoft, Гугъл и Amazon, не престават да споделят нови принадлежности на фона на засилената и възобновена конкуренция в тази промишленост.

Въпреки това някои софтуерни скептици споделят опасения за това, че те, дружно с нови играчи като OpenAI, могат да основат непреднамерени вреди с тези революционни артикули, разяснява CNN.

По-рано тази година Зъкърбърг съобщи, че Meta основава нова " продуктова група на най-високо равнище ", която да " форсира " работата на компанията по инструментите за изкуствен интелект.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР