Meta Platforms се подготвя за нова емисия облигации, като очаква

...
Meta Platforms се подготвя за нова емисия облигации, като очаква
Коментари Харесай

Meta ще емитира облигации на стойност 8,5 млрд. долара

Meta Platforms се приготвя за нова емисия облигации, като чака да набере към 8,5 милиарда $ от продажби. Компанията стана първият състезател от софтуерния бранш с висока капитализация, който излиза на американския пазар на облигации на фона на разтърсванията във финансовия бранш, довели до банкрута на няколко огромни банки.

Гигантът в региона на обществените медии се стреми да набере 8,5 милиарда щ. д

Най-дългосрочната част от предлагането са 40-годишните облигации, които биха могли да донесат 192 базисни пункта повече останалите, което е по-малко от първичната прогноза за 215 базисни пункта.

Миналата година Meta организира първото в историята си предложение на облигации и съумя да притегли вложения в размер на 10 милиарда $. Средствата, които ще бъдат набрани при втората емисия облигации, ще бъдат употребявани за финансови разноски, назад изкупуване на акции в обращение и за вложения. Meta се координира от Bank of America, JPMorgan и Morgan Stanley.

През последните месеци Meta предприе преструктуриране, което включваше понижаване на личния състав и разноските

На този декор тя съумя да реализира растеж на рекламните продажби през първото тримесечие. Според анализатора на Bloomberg Intelligence Робърт Шифман макар оповестения от компанията мощен паричен поток е евентуално тя да търси спомагателни средства за закупуване на облигации в бъдеще.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР