Meta Platforms обяви, че е започнала да внедрява криптиране от

...
Meta Platforms обяви, че е започнала да внедрява криптиране от
Коментари Харесай

Meta вече криптира съобщенията в Messenger и Facebook

Meta Platforms разгласи, че е почнала да внедрява криптиране от край до край за всички персонални чатове и позвънявания в Messenger и Фейсбук. Функцията към този момент е налична, съобщи колосът в региона на обществените медии. Ще отнеме обаче известно време, с цел да може актуализацията на поверителността да се популяризира до всички сметки в Messenger.

Досега чат приложението даваше опция за включване на криптиране от край до край, което позволяваше обещано известие да бъде прочетено единствено от подателя и получателите му – тъй че трети страни да не могат да подслушват и да имат достъп до данните. Това обаче бе алтернатива по желание, а с новата смяна кореспонденцията ще бъде криптирана по този метод по дифолт.

Благодарение на технологията за криптиране към този момент „ никой, в това число Meta, не може да види какво е изпратено или казано, в случай че не решите да ни съобщите за обещано известие “, написа Лоредана Крисан, началник на Messenger, в блог пост.

Meta, чиято платформа WhatsApp към този момент криптира известията, съобщи, че това може да помогне за предотвратяване на потребителите от хакери, измамници и нарушители.

Криптирането от край до край е ябълка на раздора сред фирмите и държавните управления. През септември английските управляващи приканиха Meta да не вкарва криптиране в Instagram и Фейсбук Messenger без ограничения за сигурност, които да защищават децата от полови похищения.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР