Meta отбелязва най-доброто си тримесечие от 2021 г. насам, въпреки

...
Meta отбелязва най-доброто си тримесечие от 2021 г. насам, въпреки
Коментари Харесай

Meta продължава да губи огромни суми заради метавселената

Meta отбелязва най-хубавото си тримесечие от 2021 година насам, макар че продължава да губи големи суми пари от метавселената. Компанията даже предвижда, че ще загуби още повече пари от напъните си в тази посока през идната година, написа Engadget. 
Reality Labs, подразделението на Meta, което движи плановете ѝ за виртуална и добавена действителност, е изгубило 3,7 милиарда $ през второто тримесечие на 2023 година и е генерирало единствено 276 млн. $ доходи, съгласно последния доклад на компанията, която за следващ път акцентира, че чака разноските ѝ за метавселена да се покачат още. Финансовият шеф Сюзън Ли декларира, че Meta чака загубите на Reality Labs " да се усилят доста " спрямо предходната година, когато те са били на стойност над 13 милиарда $.   

Главният изпълнителен шеф на Meta Марк Зъкърбърг се пробва да омаловажи смисъла на загубите. " Оставаме изцяло отдадени на визията си за метавселената ", споделя той. Притиснат от анализаторите за повече детайлности по отношение на разноските на компанията за метавселена, той показва излизането на новия хедсет Quest 3, което по думите му ще се случи по време на събитието Connect през септември. " Това ще бъде най-големият хедсет, който сме пускали от 2020 година насам ", споделя той. " Просто има доста разноски, свързани с това. "  
Като се изключи метавселената, това тримесечие е мощно за Meta, която регистрира доходи от 32 милиарда $ - с 11% повече от предходната година. Според Зъкърбърг в основата на този триумф стоят платформата Reels, която привличала 200 милиарда гледания на ден във Фейсбук и Instagram, акцентът на компанията върху рекомендациите, основани на изкуствен интелект, както и неотдавнашното стартиране на Threads и огромния езиков модел Llama 2.   

Въпреки че първите данни от анализите демонстрират, че ангажираността на Threads е намаляла доста след стартирането на платформата, Зъкърбърг декларира, че компанията " вижда повече хора, които се връщат всекидневно, в сравнение с чакахме ” и че вижда бъдеще за приложението, което в последна сметка ще доближи " стотици милиони " консуматори. 
Meta също по този начин удостоверява, че по-голямата част от плануваните съкращения, които доведоха до закриването на повече от 20 000 работни места от предходната есен до момента, са " в забележителна степен приключени ". По-рано Зъкърбърг назова 2023 година " годината на успеваемостта " за Meta, защото компанията редуцира личния състав си и се опита да рационализира управническата си конструкция. Зъкърбърг показва стартирането на Threads, което съгласно него е било ръководено от относително дребен екип, като доказателство, че " културните промени " в Meta работят.    Изпълнителният шеф не дава времеви небосвод за това по кое време разноските на компанията за метавселена ще стартират да се изплащат. " Това е доста дълготраен залог ", споделя той.   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР