Местонахождението им все още сепази в тайна, но те вече

...
Местонахождението им все още сепази в тайна, но те вече
Коментари Харесай

Интерпол спря да търси хубавата Елена и децата й

  • Местонахождението им към момента сепази в загадка, само че те към този момент могат дапътуват, без да бъде информиранбългарския брачен партньор
  • Служител на хотела в Истанбул повикалтаксито, в което тя се качва със Сияна иКристиян
  • За 2023 година у нас изчезват 796 души,следите на 157 не са открити

Жълтата бюлетина на изчезналата в Истанбул с децата си Елена Акула Станева е свалена тихомълком от уеб страницата на Интерпол, сподели инспекция на " 24 часа ".

Следите на дамата се губят от 27 август предходната година, когато тя загадъчно напуща турския хотел, където е отседнала дружно със брачна половинка си и двете си деца. Малко след 22,30 ч. майката, която е родом от Беларус, хваща щерка си Сияна и сина си Кристиян за ръце и споделя на мъжа си Станислав Станев, че ще излязат на чист въздух за малко. Това е последният път, в който той ги вижда, защото жена му не се връща в стаята.

Без непотребен звук интернационалната организация на престъпната полиция, известна като Интерпол, е спряла издирването на 35-годишната Елена. Това значи, че те са получили сигнал за местонахождението. Бюлетината, която издава организацията, издирваща безследно изчезнали хора по света, се смъква ако лицето е открито. Не е ясно обаче по кое време, по какъв начин и кой се е свързал с тях, с цел да им заяви, че следствието по случая завършва.

Предположенията са няколко. Възможно е със службата да са говорили персонално беларуските управляващи, в случай че тя,Сияна и Кристиянса се прибрали вродната си страна.Не е изключено и нейни близки да са уведомили, че към този момент имат връзка с нея и знаят къде е. Реалистичен сюжет е даже самата Елена да е разговаряла със профилираните управляващи, с цел да ги увери, че е на несъмнено място и няма смисъл да бъде търсена повече.

Пред " 24 часа " българското Министерство на вътрешните работи заяви, че Станева е открита на територията на друга страна, не в Турция. От ведомството допълниха, че е добре, само че и до през днешния ден остава загадката в коя страна тъкмо се намира. Следите й потънаха вдън земя, като че ли всички й помогнаха да се изпари мистериозно, без да може никой да я наблюдава.

Дори чиновник на хотела е взел участие в схемата, научи " 24 часа - 168 истории ". В момента, в който тя е слязла със Сияна и Кристиян в лобито, човек от " Comfort Suites Istanbul " е повикал таксито. Доскоро се предполагаше, че Елена сама е звъннала или е излязла на улицата, с цел да спре автомобил. Медията ни изпрати питане до хотела, само че оттова дадоха отговор, че нямат общо със случая и се надяват дамата да бъде открита скоро. Справки на управляващите обаче демонстрират друго -майката е помолиланякой да се обадивместо нея,за да пристигна колата на място и да я вземе.

Таксито, в което тя и децата й се качват, я е откарало непосредствено до най-близкото полицейско ръководство. Там е дала писмени пояснения, в които е показала повода за загадъчното си бягство.

" 24 часа " изпрати питане до турските управляващи с въпрос какво е разказала Елена пред тях. Единственото пояснение бе, че записката е предоставена на мъжа и той е осведомен с детайлите в нея.

Мистерия остава маршрутът на Елена след полицейското ръководство. Предполага се, че е билакачена на коли откарана добеларуското посолство. Там също може да е дала детайлности по отношение на това за какво желае да се прибере в родината си.

Дали Станева през днешния ден е в Беларус и съответно в Минск, където има парцели, не се знае сигурно. Свалянето на жълтата бюлетина, както и тези на Сияна и Кристиян, сега би ги улеснило да пътуват из разнообразни страни. В случай че те още се издирваха, когато покажат документи за инспекция на границата, щяха да бъдат арестувани и разпитвани дълго време.

Фактор е и това, че майката е с двете си деца без декларация от бащата. Документът е наложителен, когато единият родител липсва. Ако Елена е желала да се скрие, неналичието на жълта бюлетина я улеснява, тъй като с нея щеше да бъде неотложно да оповестят на мъжа й къде са околните му, ако ги открият по време на граничен надзор.

Станева към момента няма профили в обществените мрежи. Медията ни не я откри в нормалните фейсбук, инстаграм или туитър. Няма я и в по-новите приложения като " Тик Ток " или " Страва ". Не е изключено даизползва беларускиапликации,до които избрани страни, измежду които и България, нямат достъп.

Колко са безследно изчезналите хора у нас за 2023 година?

Следите на общо 796 души се губят в страната ни за миналата година, научи медията ни. От тях са открити 639, само че останалите 157 към момента не са открити. Търсенето им ще продължи и през новата 2024 година.

След питане на " 24 часа - 168 истории " Главна дирекция " Национална полиция " изпрати данни за последните 5 година Според статистиката за 2019 година за общодържавно търсене като безследно изчезнали са регистрирани 242 български жители. Намерени от тях са 179. За 2020 година се " изпаряват " 183 души, от които управляващите откриват 137. За 2021 година в неопределеност са 265 българи, като са открити 200 лица. За интервала от 1 януари до 31 декември 2022 година са регистрирани рекордните 769 случая, като за същото време снетите от търсене са 680 души. Цифрите за миналата 2023 година още веднъж са рекордно високи - 796 изчезнали, от които 639 открити.

На какво се дължирязкото нарастване?

Според вътрешното ведомство главната причина за скока са наложените промени в подзаконови нормативни актове, уреждащи издирвателната активност в Министерство на вътрешните работи. Те се показват в изтриване на съществуващата категория " Напуснал дома си ", като от 2022 година всеки в тази рубрика се афишира за " Безследно изчезнало лице ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР