Местонахождението и здравословното състояние на президента на Танзания Джон Магуфули

...
Местонахождението и здравословното състояние на президента на Танзания Джон Магуфули
Коментари Харесай

Къде изчезна президентът на Танзания?

Местонахождението и здравословното положение на президента на Танзания Джон Магуфули поражда от ден на ден въпроси.

Днес стават 17 дни, откогато 61-годишният държавен глава на известната измежду туристите страна не е виждан на публично място. А слуховете за здравословното му положение се множат.

Правителството на Танзания не дава прецизен отговор на въпросите къде се намира Магуфули.

Преди седмица опозиционният водач Тунду Лису, който живее в заточение в Белгия, намерено зададе въпроса къде е президентът. А след това, базирайки се на източници от средите на танзанийското разузнаване, сподели, че Магуфули е болен от COVID-19 и е в тежко положение в болница в Кения или в Индия.

Няколко индийски лечебни заведения отхвърлиха Магуфули да се лекува там, а индийското министерство на външните работи не е коментирало въпроса. Кенийски вестници пък написаха, че африкански водач се лекува в Найроби, само че не загатнаха име.

През февруари Танзания, която твърдеше, че е освободена от ковид с помощта на молитвите, регистрира вълна от смъртни случаи, които съгласно формалните информации са се дължали на пневмонии. Сред умрелите бяха и видни персони, включително и вицепрезидентът на Занзибар Сейф Шариф Хамад.

От Световната здравна организация (СЗО) не престават да упорстват Танзания да даде действителни данни за болестта с ковид на популацията в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР