Местните данъци в България са изключително ниски, както и данъчните

...
Местните данъци в България са изключително ниски, както и данъчните
Коментари Харесай

Горанов: Данъците са изключително ниски, така не се поддържа инфраструктура...

" Местните налози в България са извънредно ниски, както и данъчните оценки. Няма по какъв начин с приходите от тях да се поддържа и развива инфраструктурата. Тя би трябвало да се финансира от имуществените налози ". Това сподели пред NOVA министърът на финансите Владислав Горанов.

Той не удостовери, че новоизбраните кметове на ГЕРБ ще наложат нарастване на налозите и таксите. " Градоначалниците би трябвало да преценяват каква политика да водят и да поемат своята отговорност. Ако решат да задържат ниски налозите и таксите, да бъдат по този начин общителни да не се обръщат към държавното управление ", добави Горанов.

Той разяснява и тематиката за бюджета за идната година. " Ако погледнете приходите за 2020 година като дял от брутния вътрешен артикул, ще видите, че те нарастват, т.е. хипотезата, че залагаме по-ниски доходи, с цел да разчитаме вероятно на някакво преизпълнение, е несъстоятелна ", разяснява Горанов. И добави, че през идната година ще бъдат събрани с към 3,5 милиарда лв. повече.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР