Местните данъци и такси в Сливен са сред най-ниските в

...
Местните данъци и такси в Сливен са сред най-ниските в
Коментари Харесай

Румен Иванов: Местните данъци и такси в Сливен са сред най-ниските в страната

Местните налози и такси в Сливен са измежду най-ниските в страната, съпоставимо с регионални градове като нашия. Това съобщи заместник-кметът по финансите и изпълняващ длъжността кмет Румен Иванов. Така той опроверга изказвания, публикувани от политически лица, участващи в предизборната акция за локалния избор.

Общо налог здания и такса боклук за жилищни парцели в Сливен са 3,75 промила, в Ямбол – 4,44; Русе – 3,80; Велико Търново – 4,70; Плевен – 4,39; Шумен – 3,50; Хасково – 5,50. В Пазарджик заплащат 7,70 промила. За нежилищните парцели изрично сме с най-ниските такси, сподели Иванов. Той прикани участниците в предизборната акция да не спекулират с информация, която елементарно може да бъде тествана, само че заблуждава и обърква жителите.

Подобни изказвания уронват престижа на Община Сливен, която през последните години е образец за финансова дисциплинираност, бистрота и ръководство на общинските финанси. Политически дивиденти, добити от сходни спекулации, нанасят дълготрайни последствия върху името и активността на нашата община и подвеждат обществеността. Общинската администрация прави всичко допустимо да работи със средства, които да не усилват доста тежестта върху фамилния бюджет на сливналии.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР