Местната власт трябва да отговаря за чистотата или замърсеността на

...
Местната власт трябва да отговаря за чистотата или замърсеността на
Коментари Харесай

Нено Димов: Високите данъци при старите коли е мярка срещу мръсния въздух


Местната власт би трябвало да дава отговор за чистотата или замърсеността на въздуха. Всяка община да вземем за пример може да вкара "зелен пояс " и да не позволява да се карат коли през този ден, в който въздухът е най-замърсен.

Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Нено Димов и подсети, че битовото отопление е главният източник на замърсяване на въздуха през зимата.

,,Промяната е върху това да няма единствено проекти, само че и съответни резултати. По-високите налози при старите коли да вземем за пример е една такава мярка против нечистия въздух. Да, стопански е по-скъпо, само че в последна сметка здравето на хората е още по-скъпо'', уточни Димов.

Относно вносителите на облекла втора ръка Нено Димов изясни, че там също ще се подхващат ограничения.

,,Нормално е да има опозиция, само че всеки би трябвало да откри своето място, само че и своята отговорност. Ние желаеме да бъдем сигурни, че този текстилен импорт от тяхна страна няма да стигне до депата за изгаряне и да замърсява въздуха. Искаме такива гаранции от тях'', съобщи министърът.

Относно настояването на оставки от страна Движение за права и свободи към всички министри от квотата на Обединените патриоти, Нено Димов разгласи, че това е естествена политическа офанзива.

,,Бих имал терзания, в случай че опозицията не бъде опозиция'', приключи Димов.

Най-актуалните данни за замърсеността на въздуха можете да видите ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР