Местната комисия за борба против противообществените прояви на малолетни и

...
Местната комисия за борба против противообществените прояви на малолетни и
Коментари Харесай

Местната комисия за борба с противообществените прояви в Бургас кани учениците на спектакъла „Даскалото е COOL“

Местната комисия за битка срещу противообществените прояви на малолетни и малолетни и Общинският съвет по наркотични субстанции в Бургас канят всички възпитаници сред 14 и 18 години на театралното зрелище „ Даскалото е COOL “ на 22 юни от 18.00 часа в Културния дом на НХК.

Спектакълът ще бъде с вход свободен и е част от програмата за предварителна защита на подрастващите в община Бургас.

Пиесата съставлява ретроспективен разказ за ученическите години на три към този миг приключени персони. Всяка една от тях има алтернатива да оцени предходните си решения и да направи равносметка за постигнатото или пропуснатото. Стартът на тримата младежи е друг. Предпоставките им за насърчаване наподобяват на абсолютно предопределени.

Срещаме се с младеж от богато семейство, което прави всичко, за да обезпечи позитивно бъдеще на наследника си. Срещаме и момче от предградията, което очевидно е необикновено да се откъсне от средата си и за което най-светлото бъдеще е да продава опиати и да краде. Запознаваме се и с едно „ мъжко “ момиче, чиито родители са отпътували в чужбина, за да могат да обезпечат прехраната на семейството си и което се отглежда само. Изглежда, че всички карти са раздадени и изходът от играта е очевиден, но…

Но дали всичко е толкоз предопределено, колкото прилича? Дали този, който има всичко, привиква и стопира да го вижда, а този, който върви гладен, знае цената на всяка троха? Героите от „ Даскалото е COOL “ са изправени пред избор, който се оказва много по-голям от всички предпоставки, които им дава средата или финансовата обезпеченост.

Пиесата „ Даскалото е COOL “ от Джордже Кокош, който ясно е насочил пиесата си към фенове сред 14 и 18 години – на които този избор следва. Те образно ще видят по какъв начин можеш да пропилееш живота си и по какъв начин да постигнеш фантазии, които са ти се коствали невъзможни.

Театралната режисура е дело на Драматичен спектакъл – Търговище с режисьор Александър Беровски. В основните функции са актьорите Никол Оташлийска, Явор Гаджев и Давид Крумов. Сценографията е на Галина Абаджимаринова, а музиката е на Момчил Михайлов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР