Местната администрация е избрала изпълнител за първата обособена позиция по

...
Местната администрация е избрала изпълнител за първата обособена позиция по
Коментари Харесай

Най-голямата обществена поръчка за хранене в Пловдив: Фирма ...

Местната администрация е избрала реализатор за първата обособена позиция по най-голямата досега социална поръчка за публично и обществено хранене, обявявана в Пловдив досега. Тя е на обща стойност малко над 11,2 млн. лв.. Средствата по контракта обаче към момента не са обезпечени. Те ще дойдат по линия на Европейския съюз посредством Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ) по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне за интервала 2021 - 2027 година

Поръчката в Пловдив е разграничена на две обособени позиции - първата включва снабдяване на топъл обяд за най-нуждаещите се на територията на регионите „ Централен “, „ Северен “ и „ Източен “, а втората е с обсег на деяние в регионите " Тракия ", " Източен " и " Западен ".

Именно за последните три региона е определен реализатор. Това е компанията " Таксидо Ентъртеймънт " ЕООД, която бе единствен претендент. Малката компания ще доставя топъл обяд на нуждаещите се в " Тракия ", " Източен " и " Западен " през идващите 4 години съгласно контракта, подписан с компанията в края на май. Максималният размер на средствата, който " Таксидо Ентъртеймънт " ще получи за този период, е 5,6 млн. лв. без Данък добавена стойност. Фирмата е предложила единична цена от 3,40 лева за обяд, което значи, че за целия период компанията ще би трябвало да приготви близо 1,9 млн. топли обяда (или по 480 хиляди на година).

До момента " Таксидо Ентъртеймънт " е спечелила 5 поръчки от Община Пловдив на обща стойност малко под 200 хиляди лв.. От годишните доклади на компанията е вид​но, че досегашният размер, в който е работила, е в пъти по-малък. За 2019 година компанията има 143 хиляди лв. оборот. От информацията на Национален осигурителен институт пък е видно, че към септември 2020 година компанията е имала едвам петима чиновници, само че от началото на 2021 година щатът е скочил на 14 души.

Като гаранция компанията би трябвало да внесе 2% от общата стойност на контракта (около 112 хиляди лева). В офертата на компанията е посочено, че няма да се употребяват подизпълнители. От " Таксидо Ентъртеймънт " ще изпълнят целия размер с двама готвачи, двама помощник-готвачи и двама служащи.

Едноличният притежател и шеф на " Таксидо Ентъртеймънт " е Свилена Русева. На последните локални избори тя е била претендент за общински консултант в листата на " Кауза Пловдив " на зам.-кмета Георги Титюков, в чийто сектор е общественото хранене.

По първата обособена позиция досега няма определен извършите. За нея предложения са подали три компании. Към момента обществените кухни в регионите „ Централен “, „ Северен “ и „ Източен “ получават топлия си обяд от компанията " Лалев Комерс 08 " ЕООД, която е претендент и по мегапоръчката в конкуренция с " Д И М Инвестмънт " ООД и Сдружение Национална асоциация за отбрана на пациента. " Лалев Комерс " ЕООД е чест снабдител на храни за Община Пловдив, като все още компанията е изпълнила над 20 контракта на обща стойност малко над 800 хиляди лв..

Изпълнителите измежду нормалните обвинени

Социалното хранене във всички шест пловдивски региона за първите три месеца от годината е коствало на Общината малко над 470 хиляди лв.. От последната социална поръчка, извършена през декември 2020 година, даже са останали неразходени средства, с които са подписани анекси към настоящите контракти с " Лалев Комерс 08 " и " Таксидо Ентъртеймънт ". Те не престават да доставят храна в 6-те пловдивски региона до избор на нови реализатори по огромния контракт за 11,2 млн. лв. с европейски средства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР