Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и

...
Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и
Коментари Харесай

В община Тетевен с подкрепа на млади червенокръстци се проведе кампания против наркотиците

Местна комисия за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните /МКБППМН/ при Община Тетевен организира акция в учебните заведения на територията на общината под мотото: „ За да има и на следващия ден! “ „ Кажете НЕ на опиатите! “



Бяха раздадени направени от комисията брошури по тематиката. Учениците направиха осведомителни табла, които бяха сложени на видни места в учебните заведения, а с тях всички обединено се опълчиха на злоупотребата и незаконния трафик на наркотични субстанции.

По този метод се сложи акцент върху ролята на информираността за опиатите в две посоки: във връзка с заплахата за здравето, която те съставляват и по повод смисъла на предварителната защита за предотвратяване на младежите от използването на психоактивни субстанции.

В самодейността се включиха и доброволците на БМЧК – Тетевен в трите междинни учебни заведения в града.

Милиони хора по света и техните фамилии са жертва на зависимостта от наркотични субстанции. От 1988 година означаваме 26 юни като Международен ден за битка със злоупотребата и незаконния трафик на наркотични субстанции. За подобен той е избран с резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации от 7 декември 1987 година



Идеята на самодейността е всички хора по света да изразят своята дейна позиция и съпричастност с напъните за ограничение разпространяването на опиати.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР