Местен купувач, който поема борещ се вестник през 21-ви век,

...
Местен купувач, който поема борещ се вестник през 21-ви век,
Коментари Харесай

The Baltimore Sun се връща към местната собственост — с купувач, който е изяснил политиката си

Местен покупател, който поема борещ се вестник през 21-ви век, нормално е мотив за известно празнуване. Но новообявеният притежател на The Baltimore Sun има доста характерна политическа история и някои са загрижени за това, в какво може да се трансформира 187-годишната обява.

Дейвид Д. Смит, изпълнителен ръководител на веригата за лъчение Sinclair и деен помощник на консервативни дела, купи Baltimore Sun Media от капиталовата компания Alden Global Capital. Покупната цена не беше разкрита.

Смит се срещна със чиновници на The Sun във вторник, с цел да приказва за проектите си, като сподели, че се надява да направи редакцията по-печеливша. Той не беше възложен за изявление за Асошиейтед прес.

В материал на Sun, обявяващ продажбата ден по-рано, Смит сподели, че е в новинарския бизнес, тъй като има вяра, че „ ние имаме безспорна отговорност да служим на публичния интерес “. Той също по този начин подлага на критика „ главните медии “ в града, като в същото време призна, че е почнал да чете вес...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР