Месото, приготвено на скара, е национално ястие, дълбоко залегнало в

...
Месото, приготвено на скара, е национално ястие, дълбоко залегнало в
Коментари Харесай

Вижте коя е най-голямата грешка при приготвянето на пържоли на скара?

Месото, приготвено на скара, е национално ядене, надълбоко залегнало в културата ни, като съвсем няма празник, в който да не участва на масата ни. Поради обстоятелството, че не наподобява доста мъчно да приготвите пържоли на скара, съвсем всеки счита себе си за експерт. Барбекюто като всяка част от кулинарията си има своите характерни тънкости, които би трябвало да бъдат овладени, с цел да може човек да назова себе си занаятчия на грила.

Експерти във вкусната област да вземем за пример изясняват, че съвсем всеки, решил да подготви пържола на скара, прави една голяма неточност. Според тях съвсем никой не знае по какъв начин се подготвят вярно, а взимайки си грил, си мисли, че към този момент е занаятчия.

На първо място, температурата, на която се подготвят пържолите, не би трябвало да е прекомерно висока, тъй като вкусните сокове на месото се изпаряват и то остава изсъхнало и жилаво.

Друга съществена неточност е, че до момента в който се подготвя месото, кулинарите непрекъснато го бодат и обръщат, с цел да видят дали е готово отвътре. Месото би трябвало да бъде оставено на мира. При естествена температура то би трябвало да се пече от едната страна за към 10 минути и от другата - за същото време. Също по този начин огънят би трябвало да е постоянен.

 Пържоли

Най-голямата неточност обаче е, че един път станали пържолите, те незабавно се нарязват. Това дефинитивно трансформира усета на ястието. Правилното нещо, което може да се направи, е да се остави месото да отпочине от 5 до 10 минути за предпочитане в затворен съд.

Когато е оставено да престои, соковете на месото попиват в него, което прави пържолата доста по-сочна и вкусна. Нарязано незабавно, соковете изтичат от месото и това трансформира усета.

Друга основна специфичност е в метода на предпазване на месото. Предварително го извадетеот хладилника, като времето да извършите това е най-малко половин час преди да започнете да готвите. Пържолите би трябвало да са със стайна температура, преди да ги хвърлите на грила. Хубаво е да изберете нежно месо. Добра концепция е рибай стек или бонфиле, които са подобаващ избор за подготвяне и на тиган.

 Грил

Допълнителна специфичност за съвършени пържоли е да поставите в затворения съд, където те ще починат след печене, няколко смачкани скилидки чесън, мащерка и към 50 г краве масло. Преди да сервирате, разтръскайте съда, с цел да може подправките да се размесят отмерено.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР