Месеци наред след този случай съпрузите спят в едно легло,

...
Месеци наред след този случай съпрузите спят в едно легло,
Коментари Харесай

Той беше най-силният човек в държавата, но жена му го хвана на калъп

Месеци наред след този случай съпрузите спят в едно легло, само че без да се допират.

„ Гордо знаме ни е Ботев, пръв преподавател – Димитров “, пееха стотици хиляди комсомолци в годините, когато България беше национална република. Портрети на комуниста Георги Димитров, най-силният човек в страната след преврата на 9-ти септември, министър ръководител от 1946 до 1949 година, висяха във всички български учебни заведения, читалища, университети, държавни институции и така нататък

Оказа се, че „ вождът и учителят “ на българската нация бил безвъзвратен коцкар, преспал с десетки гражданки по света и у нас. Той имал даже тефтерче с адресите на хубавиците.

Разюзданият му сексуален живот станал една от аргументите първата му брачна половинка да полудее от ревнивост и да се самоубие преди тъкмо 90 години, написа „ Уикенд “.

Другарят Димитров се дами през 1906 г за топ дизайнерката на софийския хайлаф Любица Ивошевич, която е родом от Сърбия. Бракът им бил естествен до 1917 година, когато Любица хванала Димитров на шаблон с друга жена в фамилната им квартира на ул. „ Козлодуй “ 32 в столицата. Месеци наред след този случай съпрузите спели в едно легло, само че без да се допират.

Следващата година Димитров бил тикнат за четири месеца в пандиза поради хулиганска демонстрация – сборичкване във влака. Докато бил зад решетките, Любица едвам се удържала да не му кръшне.

„ Обхванала ме е луда пристрастеност, бясно предпочитание да получа едно задоволство. С демонска мощ нещо ме притегля към човек, който надалеч не е заслужен за мен. Това събитие аз го смятам за ненормално, мъча се да го задуша, а то от ден на ден и повече ме изкушава “, признава Любица в писмо до брачна половинка си. Тя обаче не пропуща да посочи, че причина за пристрастеността й е съдбовната преживелица с изневярата на Димитров.

След разгрома на Септемврийското въстание, Георги Димитров бяга на Запад, а сръбската му брачна половинка отива в Москва. В Европа Димитров поел управлението на Западноевропейското бюро на Коминтерна и пътувал в Сърбия, Австрия, Швейцария, Германия и други страни с „ секрети задачи “. В която и страна да стъпел, си хващал държанка. Успоредно с това поддържал и извънбрачна връзка със сръбската писателка Кити Иванович.

Подивяла от ревнивост, Любица почнала да написа писма до ръководителите на компартиите по света, разкривайки същинския образ на комунистическия лидер. „ Ако пристигна другарят Димитров, пазете дамите си “, предупреждавала тя.
През 1927 година Любица била настанена за психиатрично лекуване в болница край Москва, а 6 години по-късно скочила от покрива на болничното заведение и поставила завършек на живота си.

Ако Димитров не си падал толкоз по тънката част, нямало да бъде задържан и упрекнат в подпалването на Райхстага. Тогава от Коминтерна го предизвестили да бяга от Берлин в Москва, само че по това време той таман се уредил с нова държанка – германката Ани - и не желал да я оставя. Двамата се срещнали във влака от Мюнхен към Берлин и още в купето имали полово прикосновение.

Месеци наред германката го дарявала с милувки, а той поддържал финансово нея и двете й деца с пари от касата на Коминтерна.

За ниския морал на Димитров станало въпрос и на самия Лайпцигски развой. Прокурорът Вернер размахал като доказателство бележникът на комунистическия водач с адреси на дами.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР