Месец след старта на 49-ото НС Стою Стоев стана председател

...
Месец след старта на 49-ото НС Стою Стоев стана председател
Коментари Харесай

Депутатите избраха Стою Стоев за шеф на комисията по правни въпроси

Месец след старта на 49-ото Народно събрание Стою Стоев стана ръководител на комисията по правни въпроси. Това взеха решение депутатите със 123 гласа „ за “ от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. „ Против “ се оповестиха Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ ИТН “, а „ Възраждане “ гласоподаваха „ въздържал се “.

„ Смятам, че не е допустимо и не е редно в българския парламент по този метод да се избират ръководители на комисии “, сподели Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия и изясни, че до момента те са се избирали на база реализирано единодушие сред парламентарните групи или реализирано болшинство.

„ Вие си позволихте още от самия старт на Народното събрание от ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ да вършиме такива сепаративни съглашения, които са срещу конституцията и правилника на Народно събрание. Събрали се две групи, решили си, ротират се и на процедура вие разкъсвате единството на Народното събрание “, изясни Вигенин за какво левицата е гласувала „ срещу “. Позицията нямала общо с неговите качества.

„ Знаете, че сходни сделки за избиране на ръководители и ротиране и избиране на ръководители и позорен любовен танц сред две парламентарни групи опонира на конституцията на парламентаризма. Това, което наблюдавахме сега и гласувахме „ срещу “, е следващото унизително отношение на две парламентарни групи към целия парламент и българския народ “, сподели Тошко Йорданов от Има Такъв Народ и изясни, че те три седмици са залъгвали хората, че ще вършат държавно управление, а ГЕРБ са достигнали „ дъното на самоунижението пред Политическа партия “.

„ Сега би било сносно, в случай че при втория мандат вземете да се съберете и единият да арестува другия, а другия да арестува пък другия, тъй че да предоставите наслада на целия български народ “, сподели той.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия пък настоя при идващото съвещание на правната комисия Стоев да включи в дневния законопроекта на левицата за по-строгите санкции за пияните и дрогираните водачи.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР