Месец след назначението му разследването било иззтето от СДВР, посочва

...
Месец след назначението му разследването било иззтето от СДВР, посочва
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Смененият шеф на 8-о РУ не е бил на поста при първото убийство на Чавдар Бояжиев

Месец след назначението му следствието било иззтето от Столична дирекция на вътрешните работи, показва някогашният вътрешен министър

Напусналия през днешния ден системата на Министерство на вътрешните работи към този момент някогашен началник на 8-о районно управление (на МВР) Светослав Стойков не е бил на поста, когато на 6 април предходната година Чавдар Бояджиев е умъртвил момиче. Това написа във фейсбук профила си някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев. Тогава Бояджиев излъгал, че я задушил несъзнателно по време на съкровен контакт, а районното и прокуратурата му се доверили и не разследвали задоволително, с цел да открият истината. Това бе претекстът за отстраняването на служителя на реда. Той самичък избра да напусне системата на Министерство на вътрешните работи. 

Именно Демерджиев назначи на поста Стойков. Това стана на 1 ноември 2022 година, напомняСветослав Стойков някогашният вътрешен министър. И прибавя, че единствено месец по-късно следствието е конфискувано от Столична дирекция на вътрешните работи. Затова и пита кое е наложило промяната на Стойков. 
 
Ето и цялата му обява във фейсбук:

Не е добре да се лъже, даже когато искаш да обслужиш нечия кадрова политика!

Днес беше поискана оставката на началника на 8-о районно управление (на МВР) в София за пропуски в работата по едно до познание, обвързвано с ликвидиране. 

Важно е да се знае, че той е назначен на 01 ноември 2022 година. 

Убийството, поради което през днешния ден беше обявено, че му е поискана оставката, е осъществено на 04.04.2022 година А д знанието е поето от Столична дирекция на вътрешните работи към месец след назначението му. Възниква въпросът от кого би трябвало да се търси отговорност за работата по това разследване!

Възниква въпросът кой е виновен за работата по това разследване и дали това е началникът, чиято оставка беше поискана?!

Ето и малко предистория. В края на октомври 2022 година разгласих, че променям 7 от 9 шефове на районни в София, измежду тях и началника на 8-о районно управление (на МВР). 

Днес управлението на Министерство на вътрешните работи " смъкна доверието си " и изиска оставка от същия човек за нещо случило се на 4 април 2022 или другояче казано - над половин година преди да заеме поста.

Мотивът ми да освободя седемте началника беше точно слаб надзор и неприятна организация в поверените им ръководства. Та настоящето управление нямаше потребност да се престарава. Тази работа с отговорността към този момент беше свършена. Остава открит обаче въпросът кое наложи промяната на началника на 8-о районно управление (на МВР) София през днешния ден и кой кадрува в Министерство на вътрешните работи?!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР