Месец след като възобнови операциите си до Израел Ryanair обяви,

...
Месец след като възобнови операциите си до Израел Ryanair обяви,
Коментари Харесай

Еврейски номера или защо Ryanair спря полетите до Тел Авив

Месец откакто възобнови интервенциите си до Израел Ryanair разгласи, че краткотрайно ще спре още веднъж полетите си от и до Тел Авив, написа Times of Israel.

Най-голямата самолетна компания в Европа по брой пасажери съобщи, че е спряла интервенциите си до Израел от 27 февруари, защото е била принудена от интернационалното летище Бен Гурион да оперира на по-скъпия Терминал 3, което е довело до доста по-високи разноски и би довело до доста по-високи самолетни билети за пасажери на Ryanair, пътуващи до и от Тел Авив.

Войната избухна с изненадващо нахлуване на Хамас на 7 октомври в Южен Израел, а това принуди

съвсем всички огромни интернационалните самолетни компании, в това число Ryanair, да спрат полетите до Тел Авив.

Израелските летищни управляващи затвориха Терминал 1, който се употребява основно от чартърни и бюджетни самолетни компании като както и за вътрешния въздушен трафик.

Оттогава входящият и изходящият полетен трафик от интернационалното летище Бен Гурион се обслужва само през Терминал 3,

който начислява по-високи такси за сметка на пасажерите, които заплащат по-високи цени на билетите.

Изпълнителният шеф на Ryanair Еди Уилсън сподели, че компанията не може да чака нейните " пасажери да заплащат по-високи самолетни билети, до момента в който интернационалното летище Бен Гурион държи нискотарифния Терминал 1 затворен и принуждава полетите да влизат в скъпия Терминал 3, начислявайки такси, които в никакъв случай не са били контрактувани от Ryanair. "

Ryanair възобнови за малко ежедневните полети до и от Израел на 1 февруари с понижен действен график, следвайки други интернационалните превозвачи, в това число Lufthansa, Swiss, Air France и Austrian. Базираният в Дъблин транспортьор съобщи, че е решил да анулира услугата си до Израел, откакто настояването му да бъде таксуван с пътнически цени на Терминал 1, до момента в който по-евтиният терминал не отвори още веднъж, беше отказано от интернационалното летище Бен Гурион.

Израелската летищна администрация обявиха, че почитат решението на Ryanair и ще приветства самолетната компания назад, откакто реши да възобнови активността си.

В момента към 1500 седмични полета се обслужват на Терминал 3 на летище Бен Гурион, защото търсенето на въздушни пътувания нараства.

Засега затварянето на Терминал 1 на летище Бен Гурион не попречва проектите на други нискотарифни превозвачи да възобновят полетите до и от Израел. Унгарската нискотарифна самолетна компания Wizz Air възобнови полетите по определени направления до и от Тел Авив този месец, а Easyjet възнамерява да възобнови услугите до и от Израел на 25 март.

Уилсън сподели, че когато по-евтиният Терминал 1 бъде отворен още веднъж, това " ще разреши на Ryanair да възобнови продажбата на нискотарифни полети до и от Тел Авив ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР