Bed Bath & Beyond се завръща от мъртвите

...
Месец след като Overstock.com обяви, че е купил марката Bed
Коментари Харесай

Месец след като Overstock.com обяви, че е купил марката Bed Bath & Beyond от фалит, компанията се отказа от името си и преобрази уебсайта и приложението си.

Във вторник уебсайтът на Overstock стартира отново като BedBathBeyond.com, ход, който обединява онлайн бизнес модела и категориите стоки на Overstock с популярни маркови продукти, предпочитани от купувачите на Bed Bath & Beyond.

„Всички категории на Overstock ще преминат и ще се появят нови продукти“, каза Джонатан Джонсън, главен изпълнителен директор на Overstock, в интервю за CNN.

Купувачите влизат и излизат от магазин Bed Bath & Beyond в понеделник, 29 май 2023 г., в Глендейл, Колорадо. Веригата големи магазини организира затваряне на продажбите на своите 360 места след подаване на молба за банкрут в края на април 2023 г. Купувачите влизат и излизат от магазин Bed Bath & Beyond в понеделник, 29 май 2023 г., в Глендейл, Колорадо. Голямата търговска верига организира затваряне на продажбите на своите 360 места след подаване на молба за банкрут в края на април 2023 г. Дейвид Залубовски/АП

„Откакто тази сделка беше обявена, ние добавихме над 600 000 нови продукта към сайта“, каза той, добавяйки, че много от новите продукти „са продукти на марка, които хората винаги са купували и са очаквали да купят от старото легло Баня и отвъд.“

Излишни запаси (OSTBP), която продава мебели, домашно обзавеждане, баня, осветление, килими и набор от други продукти онлайн на намалени цени, придоби името, интелектуалната собственост и дигиталните активи на Bed Bath & Beyond през юни с печеливша оферта от $21,5 милиона за неговата активи.

Върнато към живот

Джонсън обеща новост, съчетана с познатост за клиентите на Bed Bath & Beyond в най-новата само цифрова версия на търговеца на дребно.

„Ще има същото страхотно легло, баня и кухненски артикули, но също така ще има много по-голямо отвъд“, каза той. „Отвъд“ включва по-широк набор от спално бельо, съдове за готвене и малки уреди.

Феновете на купона с 20% отстъпка за един артикул „Big Blue“ на Bed Bath & Beyond ще бъдат донякъде разочаровани, че няма да бъде възкресен.

Сцени от магазин Bed Bath & Beyond в Манхатън, Ню Йорк във вторник, 25 април 2023 г. Сцени отвън на магазин Bed Bath & Beyond в Манхатън, Ню Йорк във вторник, 25 април 2023 г. Лаура Оливерио/CNN

„Предполагам, че това, което бих казал за купона, е, че ако харесвате купони Bed Bath & Beyond в миналото, ще харесате новото мобилно приложение Bed Bath & Beyond, което ще пуснем в продажба в САЩ“, каза Джонсън.

Той каза, че купувачите могат да се възползват от специални сделки и промоции чрез новото приложение. BedBathand Beyond.com също така възстановява до $50 неизползвани наградни точки за лоялност за активни членове на бившата програма за лоялност Bed Bath & Beyond. „Тези наградни точки бяха изчезнали при фалита“, каза той.

Overstock.com стартира отново като BedBathandBeyond.com във вторник. Overstock.com стартира отново като BedBathandBeyond.com във вторник. Легло Баня & Beyond

„Продължаваме да предлагаме купони, дори и да не са толкова големи, колкото купона от 20%, който хората очакваха и откровено изискваха от Bed Bath & Beyond“, каза Джонсън.

Това, което няма да се върне – поне в обозримо бъдеще – са физическите магазини.

„Никога не казвай никога“, каза Джонсън. „Сега се фокусирахме върху този преход и харесваме нашия бизнес модел с леки активи... Но никога не казвай никога. Ще погледнем, може да тестваме, но точно сега това не е в настоящия стратегически план.“

Bed Bath & Beyond обяви през април, че ще затвори всичките си 360 магазина и ще спре да работи.

Една промяна, която Overstock обмисля, е символът на компанията.

„Смятаме, че корпоративното име, което е Overstock и тикер „OSTK“, вероятно вече не е подходящо. Измисляме какво да правим. Не сме сигурни, че искаме това да бъде опетненият тикер „BBBY“ на фалирала акция на мемове. Ще намерим правилното име навреме.

Завръщането на Bed Bath & Beyond идва след завръщането на друга емблематична търговска марка.

Babies R Us, която излезе от бизнеса в тандем с компанията-майка Toys R Us през 2018 г., отвори новия си водещ магазин в САЩ този месец в American Dream Mall в Ню Джърси.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР