Месец с филмите на Татяна Лолова посвещава Българската национална телевизия

...
Месец с филмите на Татяна Лолова посвещава Българската национална телевизия
Коментари Харесай

БНТ посвещава Месец с филмите на Татяна Лолова за 85-тия юбилей на актрисата

" Месец с филмите на Татяна Лолова " посвещава Българската национална телевизия на 85-годишния празник на огромната комедийна звезда. В събота и неделя на от 20:45 ч БНТ4 ще излъчи някои от емблематичните филми с присъединяване на актрисата.


Маратонът по случай годишнината стартира с кино лентата на Иван Ничев „ Звезди в косите, сълзи в очите “.

Тази събота (9 февруари) по БНТ1 продължава с епизод от документалната поредност „ Умно село “, отдаден на обичаната актриса. Същия ден от 18:45 часа БНТ1 ще излъчи особено издание на рубриката „ 120 минути огромен смях с Татяна Лолова “.

На самия рожден ден на актрисата – 10 февруари, от 13:30 ч в рубриката „ Знаци по пътя “ БНТ2 ще покаже документалния филм за Татяна Лолова „ Знаци по пътя “, а от 16:00 ч – игралния филм „ Сиромашко лято “ (реж. Милен Николов), в който вземат участие Георги Парцалев, Иван Кондов, Ицхак Финци, Милен Пенев, Емилия Драгостинова, Леда Тасева, Евстати Стратиев, Сашка Братанова и други

Също в неделя, от 19:00 ч. по БНТ1 феновете ще могат да видят и документалния роман „ С шапката на смеха - от неудобството до финеса “ на режисьора Петър Бакалов по сюжет на Атанас Свиленов и Пенчо Ковачев. Срещата с Татяна Лолова е за времето на екрана и сцената - с функциите в театъра, работата с сътрудниците и любовта на публиката. Актрисата дефинира обичаните си функции и споделя забавни моменти от спектакли и подготовки.

„ Месец с филмите на Татяна Лолова “ по БНТ4 продължава тази събота с кино лентата „ Последният ерген “ (1973 г.) на режисьора Владимир Янчев, в който на Лолова партнират Тодор Колев, Георги Георгиев-Гец, Цветана Манева и Андрей Чапразов.

В неделя от 13:45 часа БНТ4 стартира излъчването на серийния филм с присъединяване на Татяна Лолова „ Английският комшия “ (2011 г.) на режисьора Дочо Боджаков и по сюжет на Михаил Вешим. Също в неделя, от 20:45 ч. феновете ще могат да видят сантиментална музикална комедия на режисьора Георги Стоев „ Летете с Росинант “ с присъединяване на Ицхак Финци, Кръстьо Лафазанов, Стефания Колева и Георги Мамалев.

На 17 февруари феновете ще могат да гледат фантастичната приказка „ Тринадесетата избраница на принца “ на режисьорката Иванка Гръбчева и по сюжет на Братя Мормареви. Освен Татяна Лолова в него вземат участие Боряна Пунчева, Георги Парцалев, Вълчо Камарашев, Георги Мамалев, Боряна Пунчева, Иван Григоров, Татяна Лолова, Павел Поппандов, Велко Кънев

Филмът на Атанас Киряков „ Бартер “ ще бъде излъчен на 24 февруари по БНТ4.

Гледайте обичани български филми с присъединяване на Татяна Лолова всяка събота и неделя през февруари от 20:45 ч. по БНТ4!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР