Месец преди откриването на летния туристически сезон, хората в бранша

...
Месец преди откриването на летния туристически сезон, хората в бранша
Коментари Харесай

Хотелиерите притеснени: Летният сезон ще бъде по-слаб от миналогодишния

 Месец преди откриването на летния туристически сезон, хората в сектора са обезпокоени, че той ще бъде по-слаб от предходния. Според специалисти, с цел да сме конкурентноспособни, би трябвало да се понижи заболеваемостта от COVID-19 и да се форсира имунизацията за личния състав.

Летният сезон зависи от доста фактори, само че първият и главен е да има по-ниска заболяемост. Това съобщи в " Денят стартира " ръководителят на Варненската туристическа камара Илин Димитров. Той е песимистичен, че в случай че градът остане в алената зона, българските туристи няма да желаят да почиват и по-късно да остават под карантина в страната си. По думите му, разговор с министерството има.

" Останаха още няколко финални щриха, които би трябвало да създадат по отношение на прилежащите ни страни. Давам образец: турците договориха с Русия 4,5 милиона руснаци да почиват тук, гърците отидоха в Румъния, аз допускам, че в случай че се направи сходна крачка от наша страна, това ще бъде искрата, която ще започва процесите, т.е., да се посети Румъния, Англия, Израел, където е хазартният туризъм. Трябва да сме доста дейни по това направление и ще имаме огромен късмет, стига да няма доста заболели ", разяснява Димитров.

Според него, браншът има огромна потребност от облекчение на визи по отношение на Турция и е значимо да знаят дали има правилник за посрещане на рускоговорящите и трети страни. По думите му, всеки един екскурзиант е мечтан екскурзиант.

" Може да се поеме част от PCR теста, идването на екскурзианта и средствата, които той ще вкара, тъй като всеки лев, който се вкара в туризма, се усилва от 2,5 до 4 пъти. По този метод ще се компенсира и това ", сподели още Димитров.

Въпросът с фрагментите остава провесен.

" Несигурността, която имаме за туристите, неяснотата, която има в хотелите каква претовареност ще има, по какъв начин ще се развие сезонът, по кое време ще стартира и какъв брой ще продължи, тези въпроси сега възспират притежателите и доста от хотелиерите да си разрешат лукса да стартират да наемат и да търсят личен състав ", съобщи хотелиерът Станислав Стоянов.

Засега хотелиерите разчитат на български туристи, в случай че се облекчат ограниченията, ще се разчита и на страните към нас - Турция, Румъния и други. Все още остава неяснотата по отношение на западния пазар - полети, чартърни стратегии, автобусни стратегии.

" Всички сме в развой на очакване, уверени сме, че въпреки и къс, може да има някакъв сезон. Не дискриминираме никого. При съществуване, фрагменти ще бъдат наемани без значение дали са имунизирани или не ", сподели още хотелиерът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР