Месец преди Нова година, TrafficNews направи мониторинг на празничните оферти

...
Месец преди Нова година, TrafficNews направи мониторинг на празничните оферти
Коментари Харесай

За Нова година: По-скъпо у нас, отколкото в чужбина

Месец преди Нова година, TrafficNews направи мониторинг на празничните предложения за отмора в България и чужбина. Оказва се, че ценовите пакети за посрещането на новата година в чужбина са много по-достъпни за разлика от препоръчаните такива у нас.

Една от най-предпочитаните дестинации за посрещане на Нова година у нас е ски курортът Банско. В планинските курорти ни изненадват още с цената на куверта. 100 лева е цената за куверта на дете, а за възрастен е двойно по-голяма. Почивка за двама в четиризвезден хотел в Банско за Нова година излиза 687 лева, като в нея влизат две нощувки в двойна стая, закуски, и прилагане на спа център.

Не забравяйте, че в случай че желаете да посетите някоя кръчма, ще би трябвало да приготвите най-малко още 200 лева В примерното меню на куверт на Банско влизат салата, рибни деликатеси или месо с гарнитура като главно, безалкохолна напитка, и 100 мл алкохол. Ако сте с дете, сумата още веднъж се повишава, като за него се желае към 100 лева, за пилешки хапки с пържени картофи и сок.



Второто най-предпочитано място у нас е Пампорово. Там е една концепция по-евтино и се оферират две нощувки за цената от 588 лева Включени са закуски и вечери в стая за двама, празнична вечеря и музикалната стратегия за вечерта. Спа центърът може да се употребява и също е включен превоз до ски зоната в планинската дестинация.

Ако сте решили да съчетаете празника със ски, имайте поради, че цените на картите за ски оборудванията тази година се чака да скочат двойно.

Във Велинград отмора за двама в петзвезден хотел за четири дни излиза близо 3,000 лева За деца над 12 години се доплаща по 150 лв. дневно. В цената са включени четири нощувки с включени закуски, вечери на блок маса, новогодишна вечеря, шампанско, музикална стратегия, новогодишен брънч на 1-ви, прилагане на спа зоните и басейните, безвъзмезден вход за пиано бара на хотела, детска анимация за дребните посетители, жива музика и фитнес център.

Офертите по морето излизат малко по-евтино, като междинната цена е близо 500 лева на човек за три нощувки. В цената са включени новогодишна стратегия, меню включващо салата, главно, безалкохолно и 100 мл. алкохол.

Близо 5000 българи считат да стегнат куфарите за екзотично странствуване тази година , макар че едни от най-търсените дестинации са в алената зона за разпространяване на COVID-19 , изключително след оповестяването на новия вид Омикрон, всеобщо ограниченията по целия свят се стягат доста.



Близките задгранични дестинации Гърция, Турция и Македония оферират в пъти по-добри предложения на по-ниски цени , като едно от най-атрактивните места в Турция е Кушадасъ. Там се оферират четири нощувки, като е включен аll inclusive единствено за 360 лева на човек. В цената са включени и пътните с рейс от София. В програмата е включен алкохол и безалкохолни на стомах, вечеря от няколкостепенно меню, музикална стратегия, като са планувани изненади, томболи и тематичните ориенталски танци.

В южната ни съседка Гърция пакетната цена на отмора е 240 лева на човек за две нощувки с включена закуска и вечеря. Предлага се блок маса и вечеря от шестстепенно меню.

Една от офертите в Македония предлага екскурзия от Охрид през Скопие, Крива паланка и Куманово, като превозът влиза в пакета, който е на стойност 330лв. Включени са две нощувки на човек с две закуски и вечери, като едната от тях е празнична, а включените безалкохолни питиета и алкохола в новогодишния куверт са с предел 10 лева, като по-късно се заплаща.



От екзотичните дестинации една от най-желани е Занзибар, като цената за престой в четиризвезден хотел за седем нощувки излиза към 3,200 лева на човек за двойна стая. В пакета влиза напълно all inclusive меню. В петзвезден хотел цената излиза 6,000 лв., като е обезпечено пътешестване е с пряк чартър за разходка до Острова на подправките, а до Затворническия остров, се заплаща в допълнение.

Другите екзотични дестинации предлагащи съвсем същите цени са Малдиви, Колумбия, Доминикана и Танзания. В момента те влизат в рисковата COVID-19 зона , само че това по никакъв начин не плаши нашите сънародници, защото по-голямата част от пакетите, които се оферират у нас към този момент са изкупени, а цените в тези дестинации са сходни на тези в Занзибар.

Шест дни прекарани в Дубай за Нова година излизат 1750 лева за престой в тризвезден хотел. Цената включва двупосочен самолетен билет, летищни такси, чекиран багаж до 20 кг, ръчен багаж до 7 кг, трансфер летище−хотел−летище, 5 нощувки с включени закуски от богата блок маса без ограничавания, панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език, посещаване на The View – Palm Jumeirah, здравна застраховка „ Помощ при пътешестване в чужбина “ с покритие 10000 евро, с покритие и на COVID-19, застраховка " Отмяна на пътешестване ", обслужване на място от лицензирани екскурзоводи на български език, представители на туроператора.

Изборът е огромен и не всяка точка по света е по джоба на българина, само че в случай че си мислите, че една от най-актуалните дестинации в света - Дубай е непостижима за мнозина, то цените на роден хотел във Велинград съвсем не се разграничават.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР