Месец октомври ще предложи на любителите на книгите изключителни Литературни

...
Месец октомври ще предложи на любителите на книгите изключителни Литературни
Коментари Харесай

Литературни понеделници през октомври: Митко Новков и Здравка Евтимова |

Месец октомври ще предложи на феновете на книгите изключителни Литературни понеделници, които започват с Митко Новков на 5 октомври и на 12 октомври .

Митко Новков написа за най-утвърдените издания за просвета в България. Автор е на осем книги с литературна рецензия, медийна рецензия и есета за художници и картини. От тази година е шеф на стратегия „ Христо Ботев “ на БНР. Една от последните му книги „ Изядената ябълка “, е самобитна игра-продължение на издадената преди 20 година книга, носеща същото заглавие. „ Продължение, което е доста повече от своята предшественичка. Не единствено като размер, само че и като герои, и като жанрове, “ споделя създателят.

Митко Новков е от хората, които пишат в доста и най-различни медии. „ Обичам да пиша, доставя ми наслаждение и това е методът да не мина в графата на графоманите – да пишеш на разнообразни места и върху разнообразни проблеми, както и в разнообразни жанрове и даже типове писане “, споделя Митко.

Част от Литературни понеделници ще бъде и изключителната Здравка Евтимова. Преди броени дни тя бе удостоена с. Писателските ѝ умения доста тъкмо усещат пулса на модерното светоусещане и доближават до читателското схващане не по-зле от класиците. Нейни книги са издадени освен в България, само че и в Китай, Италия, Съединени американски щати, Македония и Сърбия. Носител на доста литературни награди и оценки. Разказът ѝ „ Кръв от къртица “ получава международно самопризнание и бива включен в образователните стратегии на възпитаници от Съединени американски щати и Дания, а разказът ѝ „ Рядко “ бива поместен в антологията „ Най-добра европейска прозаичност 2015 година “, „ Твоят ред е “ е един от десетте наградени описа в международния конкурс за пай роман на тематика „ Утопия 2005 “ в град Нант, Франция.

За концепциите за романите и разказите си писателката споделя, че в главата ѝ непрестанно нахлуват всякакви истории. За да може да се концентрира върху тях, Здравка има потребност да повърви бързо на открито, а когато се прибере у дома сяда и стартира да написа първото, което изникне в мозъка ѝ. „ Трябва да опиша историите, с цел да ме оставят на мира “, споделя авторката.

Билети за „ Литературни понеделници “ можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на на цена от 10 лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР