Месечният цикъл сам по себе си е не много приятен

...
Месечният цикъл сам по себе си е не много приятен
Коментари Харесай

Облекчете подутия корем по време на цикъл с тези 5 съвета

Месечният цикъл самичък по себе си е не доста прелестен интервал за множеството дами. Но като прибавим някои екстри, като отмалялост, главоболие и раздразнителност, обстановката се усложнява още повече. Дискомфорт, от който доста дами се оплакват, е подутият стомах. Има ли метод да го облекчите? Вижте някои препоръки, които ще са ви от помощ.

Подутият стомах е признак, който нормално се появява като част от т.нар Постановление на Министерски съвет интервал - няколко дни преди първия ден от месечния цикъл. Някои дами имат крампи, други - чувството, че са напълнели или че коремът им е извънредно издут. 

Според някои изследвания към 70% от дамите се оплакват от издут стомах в интервала преди настъпване на месечния цикъл

като че ли вълшебен изчезва няколко дни след началото на менструацията. Ако този признак ви тормози и желаете да се опитате да елиминирате или намалите казуса, ето няколко потребни съвета.

 
Каква е връзката сред подутия стомах и месечния цикъл?
Отговорът е прочут на доста дами - хормони. Постановление на Министерски съвет се появява по време на лутеалната фаза на. В тази фаза отделената яйцеклетка стартира да се придвижва по фалопиевата тръба, където може да бъде оплодена. Това е последната фаза и тя приключва с началото на менструацията. По време на лутеалната фаза хормоните естроген и прогестерон може да варират. Всичко това е обвързвано с промени в лигавицата на матката и съответните признаци на Постановление на Министерски съвет.

Освен хормоните, има други фактори, от които зависи дали страдате от, обвързван с менструацията, както и до каква степен интензивни са признаците:
гени какъв брой и какви витамини и минерали под формата на хранителни добавки приемате метод на хранене в всекидневието и по-конкретно какъв брой сол има в диетата ви какво количество алкохол и кофеин приемате на ден
 месечен цикъл

 
Как да облекчите подутия стомах?
1. Намалете солта

Помислете добре по какъв начин се храните и какъв брой сол приемате. Това включва освен солта, с която овкусявате храната си, само че и така наречен скрита сол в обичаните ви изкушения. Понякога даже сладките храни съдържат сол - остроумен трик на хранителната промишленост. Четете етикета и преценете какъв брой сол поглъщате, без да осъзнавате.

Препоръчителното на ден количество сол е 2.3 година

 

2. Пийте доста, но доста вода!

Колко е целесъобразното количество вода? Няма правилен отговор на този въпрос. Всичко зависи от индивида, метода му на хранене и физическа интензивност денем. Правилният въпрос е какъв брой е минималното количество вода, което би трябвало да пиете. Около 2 литра. За да сте сигурни, че сте добре хидратирани, направете ги 3 литра.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР