Месечните заплати в Япония са спаднали с 0,2 на сто

...
Месечните заплати в Япония са спаднали с 0,2 на сто
Коментари Харесай

Месечните заплати в Япония са спаднали за първи път през последните седем месеца

Месечните заплати в Япония са спаднали с 0,2 на 100 през май по отношение на същия месец на предходната година за първи път през последните седем месеца, заяви през днешния ден държавното управление, представено от ДПА.

Месечните приходи, поправени по отношение на инфлацията, са били 457 376 йени или близо 4234 $ през май, заяви министерството на вътрешните работи и връзките.

През 2018 година междинните доходи на работещите семейства спаднаха с 0,6 %, а разноските на семействата понижиха с 0,4 на 100, посочи министерството.

Правителството на премиера Шиндзо Абе поставя старания да реализира дълготраен стопански напредък на фона на стагнацията на заплатите и слабите потребителски разноски, откогато пое ръководството на четвъртата стопанска система в света през декември 2012 година.

Компаниите в Япония, които са натрупали финансови ресурси, са подложени на критика, че не харчат повече от вътрешните си запаси за заплати и наемане на повече краткотрайни чиновници или на ненапълно работно време, предава Българска телеграфна агенция.

Вътрешните корпоративни запаси доближиха рекордните 466,8 трилиона йени през интервала януари-март, което е нарастване с 9,4 на 100 по отношение на предходната година, регистрира през юни финансовото министерство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР