Мерцедес-Бенц (Mercedes-Benz) съобщи в рамките на технологичното изложение в Лас

...
Мерцедес-Бенц (Mercedes-Benz) съобщи в рамките на технологичното изложение в Лас
Коментари Харесай

Мерцедес ще изгражда собствена мрежа от зарядни станции в САЩ


" Мерцедес-Бенц " (Mercedes-Benz) заяви в границите на софтуерното ревю в Лас Вегас, че възнамерява да построи лична мрежа от зарядни станции за електрически автомобили в Северна Америка, с цел да се конкурира с водача в бранша " Тесла " (Tesla), съобщи Асошиейтед прес.

Строежът на мрежата ще стартира още тази година, а общата й цена се чака да възлезе на 1 милиард евро (1,05 милиарда долара). Мрежата би трябвало да бъде приключена за 6-7 години и да се състои от 400 зарядни станции с повече от 2500 щепсели с висока мощ.

Компанията възнамерява да построи такива мрежи и в Европа и Китай до края на десетилетието, когато възнамерява да може да продава всевъзможни електрически автомобили съобразени със съответните пазари.

Цялата мрежа на компанията се чака да се състои от към 2000 зарядни станции с над 10 000 щепсела, съобщи пред кореспонденти ръководителят на управителния съвет на " Мерцедес " Ола Калениус.

Мрежата ще бъде отворена за всевъзможни електрически автомобили, само че притежателите на " Мерцедес " ще бъдат с преимущество и ще могат да си резервират зарядни места авансово. Всяка зарядна станция ще разполага с 4 до 12 зарядни врата с мощ до 350 киловата.

" Мерцедес " ще подели разноските по построяването на американската си мрежа с " ЕмЕн8 енерджи " (MN8 Energy), огромен оператор на слънчеви мощности в Съединени американски щати. В взаимната самодейност взе участие и " Чардж пойнт " (ChargePoint), който и в този момент ръководи зарядни станции за електрически автомобили в Съединени американски щати.

Мрежата ще даде опция на " Мерцедес " фактически да се конкурира с " Тесла ", която разполага с към 40 000 зарядни врата по целия свят. Те обаче към този момент могат да се употребяват единствено от коли " Тесла ". Собственикът на компанията Илон Мъск преди време съобщи, че се възнамерява отварянето им и за други марки електрически автомобили. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР