Мероприятията, посветени на 140-та годишнина от Освобождението на България и

...
Мероприятията, посветени на 140-та годишнина от Освобождението на България и
Коментари Харесай

Криводол отбеляза 140 години от Освобождението България

Мероприятията, отдадени на 140-та годишнина от Освобождението на България и 145 години от обесването на Васил Левски стартираха на 19 февруари във всички читалищата и учебните заведения. На тази дата беше открита осведомителната десетдневка „ От признателна България”.
В навечерието на 3 март народен празник на България бе проведена възпоменателна панихида и празненство. Слово по случай 3 март националения празник сервира Петър Данчев, кмет на община Криводол. Поздравителен адрес по случай националният празник бе поднесен и от Красимир Богданов, депутат. Музикално поетична стратегия показаха възпитаници от СУ "СВ.Св.Кирил и Методий " и ДВГ "Ботунски славей "
В памет на починалите и взели участие в Руско-турската освободителна война 7 опълченци от община Криводол и на 52-мата починали във войните криводолчани, панихида отслужи духовник Николай Конов. В знак на благодарност пред паметника на Опълченците бяха положен венец от Община Криводол пред, а цветя сервираха от Общински комитет на ВМРО-Криводол и жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР