Мерките заради високите цени на тока трябва да бъдат взети

...
Мерките заради високите цени на тока трябва да бъдат взети
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска компенсаторен механизъм за бизнеса заради мораториума

Мерките поради високите цени на тока би трябвало да бъдат взети незабавно, обявиха от ГЕРБ пред публицисти в Народното събрание откакто в пленарната зала по-рано точката не бе позволена до седмичната стратегия на депутатите.

Решението за обезщетителен механизъм поради високите цени на тока би трябвало да бъде взето незабавно, изясни Делян Добрев, един от вносителите на плана. Той беше импортиран през вчерашния ден в деловодството на Народното събрание от негово име, както и от Теменужка Петков и група народни представители от ПГ ГЕРБ-СДС.

" С него искахме да задължим министрите на финансите и на енергетиката да приложат обезщетителен механизъм ", акцентира Добрев. Той е напълно въз основата на настояванията на работодателските организации за 75 на 100 отплата на разликата сред прогнозната цена на регулатора и пазарната цена, каквато е, като разликата да бъде платена от страната,обясни депутатът.

" Направихме калкулация, която демонстрира, че единствено за първото тримесечие на идната година АЕЦ " Козлодуй " ще има свръхпечалба от 2,3 млрд лева ", посочи Делян Добрев от кое място биха могли да дойдат парите.

Според него даже с този обезщетителен механизъм страната ще изземе повече от бизнеса, в сравнение с ще му върне, тъй като Данък добавена стойност е 20 на 100. Данъкът обаче се начислява в сметките на крайните консуматори, посочи депутатът.

Ако не се одобряват незабавно ограничения, доста от компаниите ще банкрутират, безработицата ще се усили, което ще докара до по-високи разноски за компенсации и по този начин влизаме в серпантина, от която мъчно ще излезем, предизвести Делян Добрев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР