Мерките в България са навременни. Човешкият живот е абсолютната ценност

...
Мерките в България са навременни. Човешкият живот е абсолютната ценност
Коментари Харесай

Мутафчийски: Целим с мерките да измрат по-малко хора и да посрещнем по-спокойна Коледа и НГ

„ Мерките в България са навременни. Човешкият живот е безспорната полезност - за всеки разумен човек е по този начин, без значение какви са другите вреди. Като лекари не може да изповядваме друга полезност с изключение на тази - ние сме призвани да браним човешките живот. Трябва да се понижат до най-малко контактите и съгласно разбора в света – учебните заведения, моловете, заведенията за хранене са най-опасните средища. Не че няма най-малко още 100 места, където да лепнете вируса, само че тези са най-рискови ", сподели шефът на националния щаб за битка с ковид а И добави:

" Не претендираме за цялостно затваряне и ограничение на всички контакти с тези ограничения , няма по какъв начин да се случи просто. Но това ще даде резултат и той няма да е с магическа пръчка. Ще дадем опция на нашите сънародници да посрещнат по-спокойно и с по-освободени души идните светли Коледни празници. Второ понижените равнища на заболеваемост ще забавят темпа на пандемията и ще дадар опция повече здрави хора да посрещнат имунизациите, които към този момент са на прага. Това е огромната цел “, уточни ген. Венцислав Мутафчийски , началник на Националния действен щаб за битка с ковид а у нас.

Той съобщи поддръжката си на брифинг минути, откакто министъра на опазването на здравето заяви, че от вечерта в петък – 27.11 до 21.12 в България влизат в действие строги ограничения на локдаун на редица сфери – учебни заведения, детски градини, ясли, молове, фитнеси, езикови центрове и така нататък

" Постижение би било, в случай че ограничения те доведат до намаляване на болни и починали с 30 до 50 %. Това, което е написано в заповедтта - това се не разрешава. Което го няма вътре - е разрешено. С тези ограничения целим понижаване на риска от зарязяване ", конкретизира Мутафчийски. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР