Мерките са силно закъснели, защото можеше да се предвиди това,

...
Мерките са силно закъснели, защото можеше да се предвиди това,
Коментари Харесай

Д-р Таблов: Зеленият сертификат закъсня, може да даде обратен ефект

" Мерките са мощно закъснели, тъй като можеше да се планува това, което се случва в България .... Защо трябваше да се изчаква толкоз, а не го направихме през лятото, когато нямаше такова всеобщо разпространяване на болестта и лечебните заведения бяха празни ". Това мнение изрази пред БНР д-р Борис Таблов, анестезиолог, който работи в Германия и България. 

Според него липсва ясно пояснение с каква цел се вкарват:

" Въпросът е какво желаеме да реализираме с тези ограничения. Зеленият документ е политика в редица европейски страни, само че в България има риск да даде противоположен резултат . Ние сме задоволително поляризирани по тематиката с Covid-19 и имунизациите. При този голям % песимизъм по отношение на имунизациите има сериозен риск да се поляризира още повече обществото и да се стигне до цялостен бойкот на опита за въвеждане на тази политика ". 

Д-р Таблов акцентира, че най-съществен е контролът за спазването на ограниченията: 

" В България това е най-сложната част. Аз се колебая, че това е нещо, с което ще се оправи този кабинет ".

По думите му резултатът от въвеждането на Covid документа ще даде резултат, само че по-късно, а сега не може да способства коренно за стопиране на разпространяването на болестта:

" Сега се намираме във фаза, в която работят заведения, отворени са учебните заведения, даже има митинг на ресторантьорите, а те са един от браншовете, които ще би трябвало директно да съблюдават ограниченията. Не виждам по какъв начин това ще даде бърз резултат, с цел да предпазим здравната система от колапс ".

Интервюто на Георги Марков с доктор Борис Таблов в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР