Мерките предприети от Кремъл ще ескалират конфликтаБрюксел предупреждава за възможните

...
Мерките предприети от Кремъл ще ескалират конфликтаБрюксел предупреждава за възможните
Коментари Харесай

САЩ и НАТО приемат сериозно заплахите на Москва

Мерките подхванати от Кремъл ще ескалират спора
Брюксел предизвестява за вероятните последствия

Вашингтон не вижда потребност да трансформира позицията си към този момент

Обявената готовност от страна на Владимир Путин на хиляди бойци за войната в Украйна ще ескалира спора, съобщи в сряда генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и добави, че опасността на съветския президент да употребява нуклеарно оръжие е “опасна и безразсъдна изразителност ”.

Пред организация Ройтерс той съобщи, че първата всеобща готовност оповестена в Русия след Втората международна война не е изненада, само че че ще ескалира спора.

Според Йенс Столтенберг ходовете на Владимир Путин демонстрират, “че войната не върви съгласно неговите проекти ” и е ясно, че съветският президент е направил “сериозна неточност в сметките ”.

“Ще се погрижим в Москва да няма недоразумения по какъв начин тъкмо ще реагираме ”, сподели той. “Разбира се, зависи от това каква обстановка или какъв тип оръжия могат да употребяват.

“Най-важното е да предотвратим това да се случи и по тази причина бяхме толкоз ясни в връзката си с Русия по отношение на невижданите последствия ”, настоя още Йенс Столтенберг.

Същевременно Съединените щати излязоха с публична позиция, че “приемат съществено ” опасността на Владимир Путин да употребява нуклеарно оръжие във войната в Украйна. Според представителят на Белия дом Джо Кърби, Русия я чакат “тежки последици ”, в случай че съветският президент предприеме оповестените от него дейности.

“Това е безотговорна изразителност от нуклеарна мощ ”, сподели представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби. “Ние следим тяхната стратегическа позиция допустимо най-добре, с цел да можем да променим нашата, в случай че е належащо. В момента нищо не споделя, че е належащо ”, добави той.

Реформите в армията би трябвало да се съблюдават в период
Си Дзинпин поръча: Китай да се готви за бойни дейности


Войската “трябва да се концентрира върху подготовката за присъединяване в действителни борби ”, сподели китайският президент Си Дзинпин.

Китайската народноосвободителна войска (НОА) “трябва да се концентрира върху подготовката за присъединяване в действителни борби ”, сподели китайският президент и началник на Централната военна комисия на страната Си Дзинпин, представен от РИА “Новости ”.

Според Централната китайска телевизия президентът е изпратил такава директива до участниците в семинара за националната защита и военната промяна, който се организира в Пекин. На събитието са участвали членове на Политбюро на Централен комитет на ККП.

Лидерът на КНР също по този начин е инструктирал прецизно да се придържа към проекта за реализиране на задачите за реформиране на армията.

Заповедта на Си Дзинпин е издадена на фона на изострянето на обстановката към Тайван, напомня организацията. В сряда сутринта формалният представител на Източната зона на бойното командване на НОАК Ши И сподели, че китайските елементи поддържат висока бойна подготвеност след прекосяването на кораби на Военноморски сили на Съединени американски щати и Канада в Тайванския проток.

Представителят на командването акцентира, че войските ще устоят на всевъзможни закани и са подготвени да пазят държавния суверенитет и териториалната целокупност, добавя РИА “Новости ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР