Мерките по програмата 60/40 водят 5 000 души всеки ден

...
Мерките по програмата 60/40 водят 5 000 души всеки ден
Коментари Харесай

Заведенията имат нужда от „60/40“, но в деня на отваряне

Мерките по програмата 60/40 водят 5 000 души всеки ден пред Бюрата на труда. Тази мярка е неработеща, тъй като тя би била добре за дребния и междинен бизнес, само че не и за огромните предприятия. Това сподели Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията, в ефира на Нова телевизия.

Той съобщи, че огромните предприятия, като огромните вериги заведения за хранене и хотелиери, могат да се възползват от мярката, едвам когато отворят порти и стартират да идват хора. Кетърингът, който може да работи сега, дава от 1 до 5% от оборота на комерсиалния обект.

" За хотелиерите и ресторантьорите няма ограничения. Караме на мускули ", означи Алибегов и добави, че браншът плува в една лодка и се пробват да си оказват помощ взаимно, само че до края на годината ще има още доста банкрути. Притеснението идва от това, че не знаят какво мисли държавното управление като ограничения и още проблеми ще се стоварят тогава, когато всички отварят порти.

В умозаключение Алибегов добави, че първата мярка, която ще помогне на ресторантьорите и хотелиерите, е мярката " 60/40 " да влезе в деня на отваряне на заведенията за хранене и хотелите. Очаква се тогава браншът да стартира една с половината си потенциал - т.е. към 125 000 души.

Той желае браншът да получи и данъчна почивка, с цел да се отсрочи заплащането във времето за едни по-светли времена. Трябва да се пресметна и междинната работна заплата за 12 месеца обратно - 550 лв. да се даде на всеки, който има трудов контракт, бе безапелационен Алибегов.

При едни навременни ограничения до 2-3 месеца ще можем да се стабилизираме и в идващите 4-5 месеца да тръгнем да излизаме от рецесията ", регистрира Алибегов. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР