Мерките не са достатъчно фокусирани, защото тези мерки увеличават паричното

...
Мерките не са достатъчно фокусирани, защото тези мерки увеличават паричното
Коментари Харесай

Добрин Иванов: Мерките не стимулират икономическия растеж, не са достатъчно фокусирани

Мерките не са задоволително фокусирани, тъй като тези ограничения усилват паричното предложение на приходите в най-нискодоходните групи, което значи, че те ще покачат търсенето и ще усилят инфлацията. Тоест, това са проинфлационни ограничения и имат антиинфлационен резултат. Това съобщи Добрин Иванов от Асоциация на индустриалния капитал в България в ефира на Нова телевизия. По думите му те не подтикват икономическия напредък, тъй като не покачват икономическата интензивност или производството.

" Напротив, те единствено дават принадлежности за повишение на потреблението. Така че нямаме антикризисни ограничения, а по-скоро тези ограничения наподобяват на предизборни ", добави той, представен от novini.bg.
„ Ако се изплащат прекалено много помощи това основава спомагателен напън на инфлацията. Този проблем седи пред всички държавни управления. За да се спре инфлацията би трябвало икономическа болежка “, сподели от своя страна икономистът Стоян Панчев.

Панчев съобщи, че някои от ограниченията могат да оказват помощ за частичното изцеление на инфлацията. „ Една от тези ограничения е за повишение на прага за регистрация по Данък добавена стойност “, даде образец той. „ Времената са сложни и няма аспект да станат по-добри “, сподели Иванов. Икономистът Пенчев счита, че влизането в еврозоната би трябвало да се забави до 2029 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР