Мерките на правителството, взети заради пандемията през последните месеци, са

...
Мерките на правителството, взети заради пандемията през последните месеци, са
Коментари Харесай

Мерките ни са изключително правилни! Плашат хората с лъжи и манипулации |

„ Мерките на държавното управление, взети поради пандемията през последните месеци, са извънредно верни. Това се показва в заключенията на задачата на МВФ в България, което значи, че сме на правилен път “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов преди началото на държавното съвещание, което се организира онлайн.

Премиерът Борисов акцентира, че в отчета на Фонда се предлагат още повече средства да се дават за обучение и че идната година в тази сфера ще се влагат в допълнение още 700 милиона лв..

„ Необходимо е всеки ден да се опровергават неистини и операции, които целят да плашат хората и да основават чувство за злополука. Затова аз постоянно имам вяра на интернационалните и финансови стопански институции “, уточни още министър председателят Борисов.

Мисията на МВФ у нас не чака внезапно нарастване на безработицата благодарения на ограниченията в областта на заетостта. Според специалистите фискалният недостиг ще бъде по-нисък от планувания, а салдото би следвало да остане на остатък. Затова министър-председателят Борисов прикани министрите да не престават със социално-икономически ограничения, които са в интерес на бизнеса и жителите. „ Важно е да има и ограничения за фискална консолидация в средносрочен проект, когато пандемията е зад тила ни и когато икономическото възобновяване е мощно “, означи министър председателят пред членовете на кабинета.

От МВФ са отбелязали, че страната ни е направила още една крачка за интеграцията си с сътрудниците от Европейския съюз, като се причисли към Валутния механизъм II и Банковия съюз.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР